Çanakkale'de Deniz Salyası Görüntüsü Tedirgin Etti!

Marmara Denizi’nde başlatılan deniz temizliği kapsamında ekipler Çanakkale’de de çalışmalarını sürdürüyor. Çanakkale'de toplamda 428 metreküp deniz salyası toplandığı açıklandı.

21.06.2021-21:54 - (Son Güncelleme: 21.06.2021-21:59) Çanakkale'de Deniz Salyası Görüntüsü Tedirgin Etti!

Marmara Denizi’nde yapılan deniz temizliği seferberliği son hız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 8 Haziran’da başlatılan deniz temizliği sırasında kaydedilen görüntüler ise tedirginlik verici. Çanakkale’de bakanlık tarafından görevlendirilen ekip deniz altında ‘göz gözü görmüyor’ ifadelerini kullandı. 

Marmara Denizi’nde başlatılan deniz temizliği kapsamında ekipler Çanakkale’de de çalışmalarını sürdürüyor.  Ekipler karşılaştığı görüntüler karşısında oldukça endişe duyuyorlar. Türkiye’nin en temiz kıyılarından olan Çanakkale’nin deniz altı adeta balçığa dönüş durumda. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ‘Marmara Hepimizin’ sloganıyla başlattığı temizlik Çanakkale’de Yat Limanında devam ediyor. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bekir Çelen, çalışmanın başından bu yana kentte 428 metreküp müsilajın bertarafa gönderildiğini açıkladı. 

‘MÜSİLAJ YOĞUNLUĞUNDAN GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR’

Balık avlamak için dalış yapan Cesur Küçükler, ‘Geçen perşembe dalgıç elbiseleriyle dalış yaptım. Zıpkınla balık avlayacaktım. Ancak su altındaki görüntü tedirgin edici. Müsilaj yoğunluğundan göz gözü görmüyor. Zaten av yapamadan da çıkmak zorunda kaldım’ dedi.

‘ BU GÖRÜNTÜDEN MEMNUN DEĞİLİZ’

Deniz salyası olayının çok ciddi olduğunu söyleyen Ferda Saraç, ‘Müsilaj, çok tehlikeli. Düzelene kadar denize giremeyeceğiz. Bu görüntüden memnun değiliz. Çok acı bir durum. Müsilajın fotoğrafını çekip hikayeme koyuyorum. İnsanlar merak ediyor, soruyorlar; 'Çanakkale'de, Bozcaada'da var mı?' diye. Bu yaz da müsilaj çıktı’ şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal