Çanakkale hatıra parası nereden, nasıl alınır, nasıl sipariş edilir? Çanakkale Köprüsü hatıra parası fiyatı ne kadar?

Çanakkale'de Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan Türkiye'nin en büyük köprülerinden birisi olan 1915 Çanakkale Köprüsü açılışı 18 Mart Çanakkale Zaferi gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle gerçekleşti. Köprü açılışı anısına Çanakkale Köprüsü temalı hatıra paralar basıldı. Hatıra paralarından almak isteyenler nereden alabileceklerini araştırmaya başladı. Peki Çanakkale Köprüsü hatıra parası nasıl alınır, fiyatı ne kadar? detaylar haberimizde yer almaktadır.

19.03.2022-15:58 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-15:59) Çanakkale hatıra parası nereden, nasıl alınır, nasıl sipariş edilir? Çanakkale Köprüsü hatıra parası fiyatı ne kadar?

Çanakkale'de Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan Türkiye'nin en büyük köprülerinden birisi olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı 18 Mart Çanakkale Zaferi gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle gerçekleşti. Köprü açılışına özel Çanakkale Köprüsü temalı 5 milyon adet 1 TL madeni paralar basıldı. Büyük ilgi gören hatıra paralar sınırlı sayıda basılmıştır. 18 Mart tarihinden itibaren tedavüle giren hatıra paraları online ya da fiziki olarak satışa sunulacak. Çanakkale Köprüsü temalı hatıra paralarını Darphane Genel Müdürlüğü'nün emagaza.darphane.gov.tr internet sitesinden ve İstanbul Beşiktaş'taki genel müdürlük binasında bulunan mağazalarda satışa sunulacaktır. 

Çanakkale Köprüsü temalı hatıra paralar kaç TL'den satılacak

Çanakkale Köprüsü temalı hatıra paralar kaç TL'den satılacak? 

Koleksiyoncular özel olarak gümüş ve bronz olarak basılan hatıra paralarından gümüş olanı 520 TL'den bronz olanı ise 250 TL'den sertifikaları ile beraber satışa sunulacaktır. 

Kaç tane Çanakkale Köprüsü hatıra parası basıldı?

5 milyon adet basılması planlanan madeni 1 TL'lerin 5 bin tanesi gümüş, 10 bin tanesi ise bronz olarak basıldı. Şuan için henüz Darphane ve Damga Matbaası internet sitesinden satışa sunulmaya Çanakkale  Köprüsü hatırası madeni paraların kısa bir zamanda hem online hem de mağazalarda satışa sunulmaya başlanacaktır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal