Bir kadın hayranına verdiği cevap ve 'libido' açıklamasıyla tepki çeken ünlü oyuncu can yaman, yapıcı faruk turgut'un talimatıyla ispanya’ya gitmişti.
Erkenci kuş adlı diziyle yıldızı parlayan can yaman günler sonra istanbul havalimanı'nda objektiflere yansıdı. hürriyet’ten behlül aydın’ın haberine göre; yaman, kendisine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı.
Yeni yıl tatili için bükreş'e giden can yaman, muhabirlerin ısrarı üzerine “bir şey söylemeyeceğim arkadaşlar” ifadelerini kullandı.
Can yaman, ispanya’da bir kadın hayranının sorusuna "arka odaya geçelim, kanıtlayayım" şeklinde cevap vermişti. hayranına karşı takındığı tavırla eleştirilerin hedefi haline gelen yaman, daha sonra ise verdiği bir röportajında şu ifadeleri kullanmıştı:
“başrol çiftinin libidosunun yüksek olması lazım. ben hep şunu söylüyorum, oyuncular ikiye ayrılıyor; libidosu olanlar, libidosu olmayanlar... cast da buna göre yapılmalı.
Son yıllarda işi tutmayan jönlere bak; hepsinin libidosu olmayan partnerleri vardı. seyirciye “bunlar gerçekten sevişiyor mu sevişmiyor mu” diye sorduramazsan o iş tutmaz. demet’le bizim çekimimiz tavandı, maksimum olduk”