Can Uzun kimdir? Milli futbolcu Can Uzun hangi takımda oynuyor? Can Uzun istatistikleri ve biyografisi

Almanya 2. Ligi’nde gösterdiği başarılı performans ile Bayern Münih ve Borussia Dortmund gibi devlerin dikkatini çeken Can Uzun, A Milli Takım tercihini Türkiye’den yana kullanmıştı. Futbol severler ise genç yıldızın takımını, hayatını ve istatistiklerini merak etmeye başladı. Peki Can Uzun kimdir? Milli futbolcu Can Uzun hangi takımda oynuyor? İşte merak edilenler…

23.03.2024-16:27 - (Son Güncelleme: 23.03.2024-16:27)

Almanya’da son dönemin en dikkat çeken genç isimlerinden birisi olan Can Uzun, milli takım tercihini Türkiye’den yana kullanmıştı. Almanya Bundesliga 2’de 21 karşılaşmada 12 gol 1 asist ile oynayarak dünya devlerinin radarına giren yıldız adayının hayatını ve kariyerini bilmeyenler Can Uzun istatistikleri ve biyografisi terimleriyle araştırmalara başladı.

Can Uzun kimdir?

Can Uzun, 11 Kasım 2005 tarihinde Almanya'nın Regensburg şehrinde doğdu. 18 yaşındaki yıldız, orta saha ve on numara pozisyonlarında oynayan bir oyuncudur. Futbol kariyerine Nürnberg altyapısında başladı ve 2019-2020 sezonunda Ingolstadt altyapısına transfer oldu. Daha sonra tekrar Nürnberg altyapısına döndü. Genç oyuncu, Nürnberg U17 ve U19 takımlarında forma giydi ve 2023-2024 sezonunda A takım kadrosuna dahil edildi.

Bundesliga’nın bu sezonunda 21 maçta görev alan genç oyuncu, fileleri 12 kez havalandırırken bir de asist yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Can Uzun kimdir? Milli futbolcu Can Uzun hangi takımda oynuyor? Can Uzun istatistikleri ve biyografisi

Oyuncunun mevcut takımıyla olan sözleşmesi 30 Haziran 2027 tarihine kadar geçerliliğini korurken, özellikle etkili sağ ayağıyla öne çıkıyor.

Türkiye'nin U17, U18 ve U21 milli takımlarında boy gösteren genç futbolcu, A Milli Takım için tercihini Türkiye'den yana kullandı. Bu kararını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kalbimin sesini dinledim" diyerek duyurdu.

Can Uzun, Almanya 2. Ligi ekiplerinden Nürnberg forması giyiyor. 18 yaşındaki futbolcunun Türkiye ile EURO 2024'e katılması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal