Can Dündar'ın Mal Varlığına El Konulacak!

MİT TIR’ları ihanetinin başrolü kaçak Can Dündar ile ilgili mahkemeden yeni bir karar çıktı.

17.09.2020-17:29 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-17:11)

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, firari sayılan Can Dündar’ın üzerine kayıtlı olan taşınır, taşınmaz mal varlığı ile banka hesaplarının hepsine el konulması için çalışmalara başladı.

Mahkeme ilan yolu ile firarı hain Dündar’ın mahkemeye gelmesi için çağrı yapacak. Şayet Dündar 15 gün içerisinde mahkemeye gelmezse tüm mal varlığına el koyulacak.

Can Dündar, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak görev MİT TIR’ları ile alakalı ihanet gibi bir manşete imza atmıştı. 29 Mayıs 2015'te ihanet manşeti sonrasında Dündar ile ilgili soruşturma başlatılmış, iddianame hazırlanmıştı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar’ı ’Devletin gizli bilgilerini açıklamak’ kabahatiyle önce yedi sene hapis cezası ile ceza verilmesine karar almış akabinden cezada 5 sene indirim yaparak on sene hapis cezasına karar vermişti.

Temyiz başvurusunun ardından dosyayı inceleyen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Dündar ile ilgili cezayı bozmuş, aslında 15 seneden 20 seneye kadar hapis cezası öngören ’Gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etme’ kabahatinden cezalandırılması gerektiğine karar vermişti.

Yargıtay’ın hükmünde Dündar’ın haberinin Suriye tarafından Birleşmiş Milletler nezdinde kullanılması sebep gösterilmişti.

Bu hükmün ardından dosya tekrar İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gitti.. Dündar hiçbir tebligata yanıt vermeyip ifadeye vermeye de gelmeyince kendisi ile ilgili kaçak olduğu sebebi ile gıyabi tutuklama kararı verildi. Hakkında kırmızı bülten çıkarılması adına da başvuru yapıldı.

Yargılama kapsamında bugün gerçekleştirilen duruşmada da kritik bir karar verildi. Mahkeme kurulu, firari sayılan Dündar’ın 15 gün içerisinde mahkemeye gelmesi doğrultusunda ilan verilmesine karar verdi.

DÜNDAR GELMEZSE MAL VARLIĞINA EL KONULMASINA HÜKMEDİLECEK

Can Dündar’ın İstanbul Üsküdar, Ankara Çankaya ile Bodrum’da farklı taşınmaz varlıkları bulunuyor.

Bilindiği üzere, Can Dündar’ın Almanya’dan Türkiye’ye geri iadesi için Adalet Bakanlığı istekte bulundu. Fakat Almanya’da hayatta olduğu bilinen Can Dündar buna rağmen Türkiye’ye geril verilmiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal