Camiler Ne Zaman Açılacak?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir canlı yayında coronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında ibadete kapanan camilerin, ne zaman ibadete açılacağını açıkladı. Erbaş, alınan önlemler ve dikkat edilmesi gereken konularla alakalı bilgiler verdi.

15.05.2020-10:09 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-11:22) Camiler Ne Zaman Açılacak?
Camilerin cemaatle ibadete açılmasıyla alakalı konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, alınan önlemler ve dikkat edilmesi gereken konularla alakalı bilgi verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, TRT1'de yayınlanan Sahur Bereketi programına katıldı.

Gelecek cuma günü cami ve mescitlerin cemaatle ibadete açılmasıyla alakalı değerlendirmeler yapan Erbaş, "29 Mayıs, İstanbul'un fetih günü ona da denk geldi. Buradan çok teşekkür ediyorum muhterem Cumhurbaşkanımız lütfettiler, açıkladılar. Biz de çok mutlu olduk. Çok özledik millet olarak." dedi ve ifadelerini şu sözlerle sürdürdü:

"Camilerimiz bizim sadece namaz kıldığımız yerler değil, medeniyetimizin ayakta durmasını sağlayan en önemli mekanlarımız. Camiler bizim mekteplerimiz aynı zamanda. Yaz gününde bizim camilerimizden 4 milyon çocuğumuz istifade ediyor. Yaşları 4 ile 20 arası 25 milyon üniversiteye kadar kadar öğrencimiz var. Bunların 4-5 milyonunu her yıl camilerimizde eğitime alıyoruz, bu ne büyük bir zenginliktir."

NORMALLEŞMYE BERABER 5 VAKİT NAMAZ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, camilerde ibadete cuma namazı ile başlanacağını belirterek, daha sonraki günlerde de öğle ile ikindi vakit namazı ile devam edileceğini, normalleşme, iyileşme hususunda yol kat ettikçe de 5 vakit namazları cemaatle beraber camilerde kılacaklarını açıkladı.

Vatandaşın camilerle, camilerde cemaatle namaza kavuşabilmesi için önlemler almaları gerektiğini dile getiren Erbaş, "Sayın İçişleri Bakanımızın imzasıyla bütün valiliklerimize ulaşan bu genelgenin çalışmalarını temellerini bu 3-4 gün içerisinde attık. Hem İçişleri Bakanlığımızın, hem Sağlık Bakanlığımızın hem de bizim birlikte oluşturmuş olduğumuz tedbirlerden bir genelge oldu." şeklinde konuştu.

"CUMA NAMAZLARIMIZA ÖNCE AÇIK ALANDA BAŞLAYACAĞIZ"

Prof. Dr. Ali Erbaş,önlemin kendilerinin oldukça önem verdikleri bir konu olduğunu ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu:

"Maskemizi takarak camiye geleceğiz. Cuma namazlarına önce açık alanda başlayacağız, camilerin avlularında ya da valiliklerimizce, kaymakamlıklarımızca, müftülüklerimizce uygun olan yerlerde, belki işte eskiden namazgah dediğimiz yerlerde. Biraz sıkıntı yaşayabiliriz bu süreçte. Temizliğe dikkat edeceğiz, evimizde abdestimizi alacağız, şadırvanları çok temiz tutmamız gerekiyor, şadırvanlar da mutlaka bir sabunun olması gerekiyor. Sosyal mesafe dediğimiz fiziksel mesafe 2 kişi arasında 1,5 metre mesafe olacak saflarda. İçeride 1,5 metre, açık alanda en az bir metre olacak şekilde bir saf sistemi oluşturulacak.

Bunu kontrol edecek, cemaatimize, camiye gelen vatandaşlarımıza rehberlik edecek 5 kişiden oluşan bir ekip olacak. Bunu müftülüklerimiz, valiliklerimiz bunu belirleyecekler. Bu 5 kişilik ekip, orada rehberlik yapacak yani, 'Safa şöyle durulur, birbirinize fazla yaklaşmayın' uyarılarını yapacak, sonradan gelen cemaatimize yer gösterecek. Sağlık kurallarına, tedbirlere, herhangi bir virüs noktasında salgın hastalıktan korunmaya dikkat ederek, inşallah ibadetlerimizi yerine getireceğiz."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal