Camiler Kapanınca Avluda Namaz Kıldılar

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, camilerde bir süre topluca namaz kılınmaması yönünde karar alındı. Karabük'te bir grup alınan önlem ve tedbirlere uymayarak, cami avlusunda karton üzerinde namaz kıldı.

20.03.2020-16:17 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-16:45)

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını ülkemizde de etkili olurken, virüsle mücadele kapsamında birçok önemli karar alındı. Özellikle vatandaşların toplu olarak katılım sağladığı etkinlikler iptal edilirken, birçok işletme geçici süreliğine kapatıldı. 

Alınan bu kararlar arasına camiler de eklendi ve toplu bir şekilde namaz kılınmaması için camiler geçici bir süreliğine kapatıldı. Karabük'te alınan karara uyarken okunan ezanın ardından, "Evvela iş yerlerinizde öğle namazını kılıp milletimizin karşı karşıya bulunduğu bu salgın hastalıktan kurtulmak için dua edelim. Allah bizleri ülkemizi, milletimizi ve tüm insanları bu ve benzeri hastalık musibetlerden korusun." şeklinde anons yapıldı.

UYARILARI HİÇE SAYDILAR

Fakat kendi sağlığını ve milletin sağlığını hiçe sayan bir grup, kent merkezindeki Köprübaşı Camii avlusunda toplandı. Grup burada branda ve kartonlar üzerinde namaz kıldı. Öte yandan bazı kişilerin de bu grubun gerisinde namaz kıldığı görüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal