04.10.2022-10:28 (Son Güncelleme:05.04.2023-09:13)


1

Çamaşır makineleri düzenli olarak temizlenmediğinde içerisinde biriken kirler kötü koku oluşmasına ve çabuk bozulmasına neden olur. Çamaşır makinesini temizlemek ise oldukça kolaydır. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey bir ağız gargarası. Deterjan koyduğunuz alan yarım bardak ağız gargarası koyup yıkatın ve biriken zararlı bakterilerden ve kirlerden arının. Bunun yanı sıra kıyafetlerinizin makinede elektriklenmesini engellemek için de alüminyum folyo toplarından yararlanabilirsiniz. Makinenize koyacağınız birkaç alüminyum folyo kıyafetlerinizin elektriklenmesini önleyecektir.



2

Çamaşır makinenizin içerisine koyacağınız birkaç top alüminyum folyo kıyafetlerinizin elektriklenmesini engelleyecektir.



3

Çoraplarınızın teki sürekli kayboluyorsa bunu önlemenin de bir yolu var elbette: özel yıkama fileleri. Sürekli kaybolan küçük parçaları bu filenin içerisinde yıkayarak giysilerinizin kaybolmasını engelleyebilirsiniz.



4

Aspirinin içerisinde bulunan salisilik asit beyaz kıyafetlerinizde oluşan sararmaların yok olmasını sağlar. Çamaşır makinenize birkaç aspirin tableti koymak kıyafetlerinizin beyazlamasını sağlayacaktır.



5

Kirli çorapların sıcak su ile yıkanması kirden tamamen arınmasını engelleyecektir. Bu nedenle kirli çoraplarınızı soğuk suyla yıkamak en iyisi.



6

Kıyafetlerinize bulaşan makyaj lekelerinin üstüne tıraş kremi sürüp yıkamaya atarsanız, yıkama bittiği zaman bu lekelerin yok olduğunu görebilirsiniz.



7

İnatçı lekelerden kurtulmak için saç kurutma makinesinden yardım alabilirsiniz. Çimen, toprak, meyve suyu gibi lekeler çıkmakta inat eden lekelerden bazıları. Bu lekelerin üzerine biraz saç kurutma makinesini tutun. Daha sonra lekenin üzerine deterjan döküp çamaşır makinesine atın. Lekeleri saç kurutucu ile ısıtmak deterjanın bu bölgeye daha etkili nüfus etmesini sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR