05.01.2021-17:04 (Son Güncelleme:25.04.2024-22:26)


1

Zamanla kötü koku yaymaya başlayan çamaşır makineleri herkesin keyfini kaçırır. Çamaşır makinelerinin kötü koku yaymasının ise birçok nedeni olabilir. Peki, çamaşır makinelerinde oluşan kötü kokuyu engellemek için ne yapmak gerekir? Makinelerdeki kötü kokudan kurtulma yolları nelerdir? Detaylar haberimizde…



2

Sık kullanılan ve hayatım önemli ölçüde kolaylaştıran çamaşır makinelerinin bakımını ihmal etmemelisiniz. Makinelerde zamanla hapsolan nem, küflenme, deterjan artıkları ve kirlerin birikmesi kötü kokuların oluşmasına neden olur. İşini düzgün yapamamaya başlayan çamaşır makineleri, zamanla yıkadığınız kıyafetlerinizin de kötü bir kokmasına neden olur. Ancak uygulayacağınız 4 basit yöntem sayesinde bu sorunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz.



3

Çamaşır Makinenizi En Sıcak Ayarda Boş Çalıştırın

Çamaşır Makinenizi En Sıcak Ayarda Boş Çalıştırın

Çamaşır makinenizi deterjan miktarını çamaşır miktarına göre ayarlayarak kullanmalısınız. Bunun yanı sıra belli aralıklarla en yüksek sıcaklıkta yıkama yapmalısınız. Oluşan kötü kokuyu gidermek içinse 1 su bardağı sirke, 2 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı karbonatı temizlediğiniz deterjan gözünün içerisine ekleyerek makineyi boş olarak en yüksek derecede 1,5 saat boyunca çalıştırın.



4

Ardından kalan sirke artıklarını durulamak için bir kez daha sıcak ayarda boş olarak çalıştırın ve makinenizin kapağını açık bırakarak içerisini havalandırın.



5

Çamaşır Makinenizin Lastiğini İyice Temizleyin

Çamaşır Makinenizin Lastiğini İyice Temizleyin

Kir ve deterjan artıklarının en çok biriktiği yer lastiklerdir. Bu lastikler makinenizin kötü kokmasına neden olur. Lastikleri her yıkamanın ardından kurulasanız da her zaman biraz nemli kalır. Bu nedenle mikropları ve küfü yok etmek için oksijenli su ve limonun antiseptik gücünden faydalanabilirsiniz.



6

Lastiği yerinden sökün. 3 litre su, taze bir limon ve oksijenli suyu bir kabın içerisine ekleyerek güzelce karışmasını sağlayın. Limonlu dezenfektanı lastiğe sıkarak bir sünger veya bez yardımıyla iyice silin. Ardından lastiği yerine yerleştirerek karışımdan biraz daha sıkın ve kuru bir bez yardımıyla iyice kurulayın. Çamaşırlarınızı yıkamadan önce makinenizi boş bir şekilde çalıştırın.



7

Deterjan Gözünü Temizleyin

Deterjan Gözünü Temizleyin

Özellikle toz deterjan kullanıyorsanız bu gözde biriken artıklar çamurlaşır ve kötü koku oluşmasına neden olur. Sirkeli sıcak su ve nemli bir bez kullanarak deterjan bölmesine yapışan artıkları temizleyebilirsiniz. Ulaşamadığınız zor kısımları temizlemek için diş fırçası kullanabilirsiniz.



8

Filtre Temizliği

Filtre Temizliği

Makinenizin tıkanmasına neden olan deterjan, pamukçuk, ip ve diğer yabancı nesneler suyun düzgün çekilmesini engeller ve makinenizin kötü kokmasına neden olur. Filtreyi temizlemek için ilk olarak çamaşır makinenizi fişten çıkarın ve filtreyi de çıkararak deterjanlı sıcak su ile güzelce temizleyin. İçerisinde herhangi bir şey kalmamasına özen gösterin. Filtre temizlemeden önce mutlaka makinenizin kullanım talimatlarını okuyun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR