Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti: Mesai saatleri kısalacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma süresinin kısaltılması için yeni bir düzenleme hazırlığı yapıyor. Son dönemde İsveç ve Finlandiya gibi Avrupa ülkeleri çalışma saatlerini kısaltmış ve haftalık çalışma süresini 4 güne indirmişti. İşte detaylar…

14.12.2023-10:16 - (Son Güncelleme: 14.12.2023-10:16)

Koronavirüs pandemisi sonrasında evden çalışma ve kısa süreli çalışma gibi durumların arttığı tespit edilmişti. İşverenlerden bazıları da daha az maliyetli olması sebebiyle evden çalışma sistemine olumlu yönde bakıyor. 

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma süresinin kısaltılması için yeni bir düzenleme hazırlığı yapıyor.

Mesai saatleri kısalacak mı?

Konuyla ilgili merak edilenleri milliyet.com.tr’ye açıklayan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışma sürelerine ilişkin bir çalışması olduğunu biliyoruz. Bu eski Bakan Vedat Bilgin zamanında da zaten kendisi tarafından söylenilen bir şeydi.

Mesai Saatleri Kısalacak Mı

Burada esnek çalışma modeline geçilmesi, uzaktan çalışma modeli ve hibrit çalışma modeli üzerinde çalışıldığını biliyoruz. Tabi Türkiye’de bu çalışma sistemleri mümkün. Özellikle pandemi sürecinden itibaren çalışma modelleri değişti.

Hizmet sektöründe olanlar, uzaktan çalışabilenler, internetin olduğu herhangi bir yerde çalışanlar işlerini kendileri yapabiliyorlar. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde yolun ciddi bir zaman maliyeti yaratmasından dolayı buralarda uzaktan çalışma pandemiden sonra devam etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal