Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat müjdeyi verdi: Ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi

Ev hanımlarının beklediği haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Işıkhan, "5 yılık dönemde 'Ev Hanımlarına Emeklilik' düzenlemesini yürürlüğe sokacağız" dedi. İşte detaylar…

11.10.2023-10:20 - (Son Güncelleme: 11.10.2023-10:26) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat müjdeyi verdi: Ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi

Bir süredir gündemde olan ev hanımlarına emeklilik konusu hakkında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yapılacak 5 bin liralık ödemeyle ilgili önergenin yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını bildirerek, ev hanımlarının emekli olması konusu hakkında da açıklamalarda bulundu. 

Emekliler için ikramiye süreci başladı

TRT Haber’de yer alan habere göre; Başkan Erdoğan’ın bahsettiği 5 bin TL ikramiye çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Işıkhan, "Yarın sabah Meclis'e sunacağız. AK Parti Grup Başkanvekilimiz bu konudaki gerekli prosedürü sürdürecek. Meclis süreci ne kadar kısa sürede sonuçlanırsa emeklilerimiz için daha yararlı olacaktır. Kasım ayının 15'ine yakın bu ödemeyi yapacağız. Emeklilerimiz hesaplarında bu rakamı görecekler." dedi.

“Kıdem tazminatında sistem değişikliği olmayacak”

Gündemde olan kıdem tazminatı hakkında da açıklama yapan Işıkhan, "Bakanlık olarak böyle bir çalışmamız yok. İşçilerimiz, işverenlerimiz, sendikalarımız rahat olsunlar. Orta Vadeli Program'da da aslında ifade ettiğimiz bir cümle yer almamakta. Şu an bir çalışmamız yok. Bakanlığımızın ilerleyen zaman içerisinde de bir çalışması söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

"Bağ-Kur'lulara 5 yıl öncesinden emekli olma hakkı tanınacak"

Işıkhan, Bağ-Kur'luların emeklilik prim gün sayılarının 7200'e düşürülmesine yönelik çalışmalar hakkındaki soruya "Bu konuda talimatlarımızı aldık, çalışmalarımıza başladık." cevabını verdi. Yapılacak düzenlemeyle Bağ-Kur'lulara 5 yıl öncesinden emekli olma hakkının tanınacağını kaydeden Işıkhan, bütçe disiplini doğrultusunda bu hedeflerini de gerçekleştireceklerini bildirdi.

Ev kadınları emeklilik son gelişme

"Yaklaşık 2 milyon eyt başvurusunu başarıyla sonuçlandırdık"

EYT ödemelerinin düzenli bir şekilde gerçekleştiğini ve yeni düzenlemeler için çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Işıkhan, "Bugüne kadar yaklaşık 2 milyon EYT başvurusunu başarıyla sonuçlandırdık ve sigortalılarımıza bildirdik. 120 bine yakın dosyamızla ilgili işlemlerimiz devam ediyor. Hedefimiz, 120 bin dosyamızı aralık ayının ortasında bitirmek." dedi.

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi

Işıkhan, ev hanımlarına emeklilik hakkının getirilmesine yönelik çalışmalar hakkında ise "Bu da Cumhurbaşkanımızın mayıs ayındaki seçim dönemimizde önemli müjdeleri arasındaydı. İnşallah 5 yıllık dönem içerisinde ev kadınlarına bu iyileştirmeyi yapacağız. İsteğe bağlı sigortalı kapsamında üçte birlik prim desteğini devletimiz ödeyecek." açıklamasında bulundu.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal