Çalışma Bakanlığı Şikayet

İşçi ve işveren ilişkisinden doğan tüm haklar ve borçlar belli yasalara bağlanmıştır. Yasalar kapsamında uygulamaların bulunması ve hakların yerine getirilmesi için yasalar nezdinde kontroller yapılır.

24.03.2020-09:49 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-09:47) Çalışma Bakanlığı Şikayet

Kontrollerin yapılması ve ülkenin dört bir tarafına ulaşılabilmesi hem zaman hem de maliyet açısından zordur. Bu nedenle şikayet gerektiren konuların denetimi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından görevlendirilmiş uzmanlarca yapılır. Halkın şikayette bulunduğu konuları ise Alo 170 hattına bildirmesi gerekir. Buraya düşen şikayetler bakanlık tarafından denetlenir. Böylelikle hem devletin ilgili birimleri işini daha çok yerine getirmiş olurken hem de daha etkin ve hızlı şekilde sorunlar çözüme kavuşur.

Alo 170 Hattı Nedir?

Çalışma Bakanlığı'nın konusuna giren ve kanuna uygun şekilde yerine getirilmeyen işlemler için ihbar hattı kurulması yoluna gidilir. Resmi kurumlara gitmek ve şikayette bulunmak yerine telefon ederek konuyla alakalı yasal olmayan durumu açıklayarak yardım talep etmek işleri süreç ve çözüm basamaklarında rahatlatır. Bu sayede yapılan ihbarlar değerlendirilir ve çalışanın mağdur olması engellenir.

Alo 170 Hattına Hangi Konular İçin Başvuru Yapılır?

İşçi ve işveren arasındaki tüm anlaşmazlıklar için yasada çizilmiş sınırlar içerisinde izlenecek yollar belirlenmiştir. Bunlara uyulmaması halinde ise tek taraflı çıkar elde edilmeye başlanır. Bu nedenle Alo 170 hattını bu tarz anlaşmazlıkları, yasaya uygun olmayan durumları ihbar etmek için dileyen herkes arayabilir.

Alo 170 Hattını Usulsüz Kullananlar

Bazen yanlış anlaşılmalar veya yönlendirmeler sonucunda Alo 170 hattını arayanlar olabilir. Bununla alakalı herhangi bir yaptırım veya ceza bulunmaz. Yine de işlerin daha sağlıklı yürütülmesi ve mağdurların daha fazla haksızlığa uğramaması için kullanım alanı dışında kullanılmaması önerilir. Bu şekilde devletin hizmet vermesi de bir anlamda engellenmemiş olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal