Çalışanlara müjde! Asgari ücret ikinci zammı ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen zam müjdesini verdi!

Binlerce çalışanın merakla beklediği asgari ücret ikinci zammına dair beklenen açıklama geldi. Peki, asgari ücrete ikinci zam yapılacak mı? Asgari ücret ikinci zam oranı belli oldu mu? İşte konuyla ilgili merak edilenler...

01.06.2022-20:31 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-20:31) Çalışanlara müjde! Asgari ücret ikinci zammı ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen zam müjdesini verdi!

Asgari ücrete yapılması beklenen ikinci zamla ilgili detaylar vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısı esnasında vatandaşları sevindirecek haberi açıkladı. Peki, asgari ücret ikinci zam tarihi belli oldu mu? Asgari ücrete yapılacak yeni zam ne kadar?

Asgari ücrete yeniden zam mı yapılacak?

AK Parti'nin grup toplantısı esnasında açıklama yapan Erdoğan, "Gençlerimize, gerek kadınlarımıza, esnafımıza başta devlet bankaları olmak üzere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki haftalarda ve aylarda bu çerçevede yeni müjdelerle milletimizin karşısında olacağız" sözlerini kullandı. Erdoğan'ın açıklaması, bu sene Temmuz ayında asgari ücrete ikinci bir zammın yapılabileceği yönünde değerlendirildi.

Asgari ücret ikinci zam tarihi belli oldu mu?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrasında yaptığı açıklamasında, "Asgari ücretin dar gelirli vatandaşımızı ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir" derken, AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ysa "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da memur ve emeklilere maaş artışı olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" açıklamasında bulunmuştu.

 yeni asgari ücret zammı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yüzleri güldürecek haber!

Erdoğan, Türkiye'nin ekonomisini değerlendirdiği açıklaması esnasında "İstihdamı destekleyerek, sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek, çalışan ve üreten herkesin yanında yer alarak enflasyondan kaynaklanan refah kaybını adım adım telafi edecek tedbirleri hayata geçireceğiz. İşçisiyle, işvereniyle, esnafıyla, çiftçisiyle, memuruyla, emeklisiyle her kesimin sıkıntılarına çare olacak paketler hazırlıyor, uygulamaya koyuyoruz. Gerek gençlerimize, gerek kadınlarımıza, esnafımıza başta devlet bankaları olmak üzere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki haftalarda ve aylarda bu çerçevede yeni müjdelerle milletimizin karşısında olacağız" diyerek müjdeli haberi verdi.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal