Çalışanlar hesap yapmaya başladı: Asgari ücret zammı için rakam verildi

Milyonlarca çalışan asgari ücrete ne kadar zam geleceği konusunda hesaplamalara başlarken Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’dan konu hakkında dikkat çeken açıklamalar geldi. Öte yandan uzman isim 2024 asgari ücret için rakam verdi. İşte detaylar…

30.09.2023-09:30 - (Son Güncelleme: 30.09.2023-17:06)

2024 yılının asgari ücretinin ne kadar olacağı milyonlarca çalışan tarafından merak ediliyor. Özel sektörde çalışan vatandaşlar asgari ücret zammıyla ilgili son gelişmeleri takip ediyor. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın memur maaşlarına Ocak ayında yüzde 50’ye yakın artış yapılacağını açıklamasının ardından gözler emekli maaşlarına ve asgari ücrete yapılacak zamma çevrildi.

Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

1 Ekim’de açılacak olan Meclis’te emeklilere yeni bir maaş zammı yapılması konusunda görüşmeler yapılması bekleniyor. Öte yandan asgari ücrete yılbaşında ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor.

Asgari ücret

Zam için rakam verildi

2024 asgari ücret zammıyla ilgili Milliyet'e konuşan Ekonomist Muhammet Bayram, önemli tahminlerde bulundu. Açlık sınırının 14 binler seviyesinde, yoksulluk sınırının 40 binler seviyesinde olduğunun altını çizen Bayram, rakam verdi.

Bayram yaptığı açıklamada "Ben en az yüzde 40-45'lik artış yapılacağını düşünüyorum. Minimum 15 bin TL’den başlayacak bir asgari ücrete işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal