Çalışan veya çalışmayan herkes PTT'ye koşacak! 18 yaşın üzerindekiler hemen ödeme alacak

Destek ödemeleri konusunda başvuru şartlarını araştıran vatandaşlara müjdeli haber geldi. Çalışan veya çalışmayan herkes PTT'ye koşacak. 18 yaşın üzerindekiler hemen ödeme alacak. Detaylar haberimizde...

17.05.2022-11:20 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-11:20) Çalışan veya çalışmayan herkes PTT'ye koşacak! 18 yaşın üzerindekiler hemen ödeme alacak

18 yaşını dolduran her vatandaşı ilgilendirecek olan bir duyuru yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı destek ödemelerinden işçi, emekli, sigortalı, sigortasız farketmeksizin her vatandaşın yararlanacağı destek ödemeleri PTT üzerinden vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Destek ödemeleri hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyen kişiler arama motorlarını meşgul etmeyi tüm hızıyla sürdürüyor.

Çalışan veya çalışmayan herkes PTT'ye koşacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli konularda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. İşte o desteklerden bazıları:

Elektrik desteği

Doğalgaz desteği

İş görememezlik ödemesi

Çeyiz ödemesi

Süt parası

Eğitim desteği

Çeyiz desteği

Destek ödemeleri

Doğalgaz desteği

Doğalgaz yardımı ödemeleri yılda iki kez (mart ve ekim) olmak üzere gerçekleştirilecek. Doğalgaz desteği başvurusu yapan ve başvuruları kabul edilen vatandaşların ödemeleri PTT üzerinden yapılacak.

Elektrik desteği

Elektrik desteğinden yararlanmak isteyenlerin ilk olarak Sosyal Hizmetler Müdürlükleri’ne ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapmaları gerekiyor.

Yaşlı aylığı

Sigortası olmayan ve 65 yaş üzerinde olan vatandaşlara 1.084 TL aylık ödeme yapılıyor. Yaşlı aylığının ödemeleri hanedeki kişi başına gelirlere göre hesaplanıyor. Bu gelir sınırının üst sınırı ise 1.417 TL olarak belirlendi.

Evde bakım maaşı

Bakıma muhtaç olan yaşlı ve engelli vatandaşlara aylık olmak üzere 2.354 TL ödeme yapılıyor. Evde bakım maaşı desteğinden faydalanmak isteyenlerin ise gelir sınırı ise 2.835 TL olarak belirlendi.

Emzirme ödeneği

Emzirme ödeneğine hak kazanan sigortalılardan sigortalılığı sona erenlerin, bu tarihten başlamak üzere 300 gün içinde çocukları doğarsa, sigortalı kadın veya eşi analık sigortasından yararlanacak erkek, doğum tarihinden önceki 15 ay içinde en az 120 gün prim ödenmiş olması şartıyla emzirme ödeneğinden yararlandırılır. 2019 yılı için emzirme ödeneği 180,00 TL, 2020 yılı için 202,00 TL, 2021 yılı için 232,00 TL, 2022 yılı için 316 TL olarak belirlendi.

Çeyiz desteği

27 yaşından önce evlenmek isteyenlere çeyiz desteği adı altında kişi başına 16 bin TL’ye varan ödemeler yapılıyor. Bunun için evlenecek çiftin uyması gereken bazı kriterler bulunuyor. Kriterlere uyan çiftler, toplamda 32 bin liraya kadar devletten çeyiz hesabı desteği alabilecekler.

Engelli maaşı

Yüzde 40 ile 69 arasında engelli olan vatandaşlara aylık 865 TL, yüzde70 ve üzerinde engelli olan vatandaşlara ise 1.298 TL ödeme yapılıyor. Bu aylık için hanede kişi başına düşen gelir sınırı ise bin 417 lira oldu.

Doğum yardımı

Doğum Yardımı başvurusu, canlı doğumun gerçekleşmesinin ardından ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi yapıldıktan sonra "Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesinin" eksiksiz olarak doldurulması ve imzalanmasının ardından şahsen, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılmaktadır. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal