Çalışan ve işsiz binlerce kişinin hesabına 2 bin 354 TL yatırılıyor! Bakan Yanık ödemelerin detaylarını açıkladı!

Binlerce kişiyi ilgilendiren haberin detayları açıklandı. Binlerce kişinin hesabına 2 bin 354 yatırılmaya başlandı. Vatandaşlar ödemelerden kimlerin yararlanabildiğini ve ödemelerin detaylarını araştırmaya başladı.

17.04.2022-20:05 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-20:06) Çalışan ve işsiz binlerce kişinin hesabına 2 bin 354 TL yatırılıyor! Bakan Yanık ödemelerin detaylarını açıkladı!

Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara ve ailelerine verilen yardım ödemeleri hesaplara yatırılıyor. Bu sabahtan itibaren hesaplara yatırılmaya başlanılan ödemelerle ilgili detaylar açıklandı. Binlerce kişiyi ilgilendiren konu gündemde en çok merak edilen gelişmeler arasında yer alıyor.

Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlara ve ailelerine verilen destek ödemeleriyle alakalı olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan açıklama geldi. Bakan Yanık, engelli vatandaşlar ve aileleri için Nisan ayında toplam 1 milyar 272 milyon TL’lik Evde Bakım Yardımı ödemesi yapacaklarını duyurdu. Ödemelerin başladığını belirten Bakan Yanık, engelli vatandaşlara bakım hizmetlerinin Bütünleşik Bakım Modeline göre yapıldığını belirtti. Buna göre, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşların bakımının ailelerinin yanında yapılmasının desteklendiğini belirten Bakan Derya Yanık, bakıma muhtaç yakınına bakan vatandaşlara da maddi destek sağlandığını söyledi.

Evde Bakım YArdımı

Bakıma muhtaç yakınına bakan kişiye aylık olarak 2 bin 354 TL destek ödemesi yapıldığını söyleyen Bakan, Nisan ayında 540 bin vatandaşa evde bakım yardımı ödemesi yapılacağını vurguladı. Nisan ayında bakım yardımı ödemeleri kapsamında, vatandaşlara toplamda 1 milyar 272 milyon TL ödenecek. Evde Bakım Yardımı ödemeleri 20 Nisan tarihine kadar hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal