Çalışan emekliye müjdeli haber: İkramiyenin hesaplara ne zaman yatacağı belli oldu

Bu yıl içerisinde yürürlüğe girecek olan ve çalışan emekliye bir defaya mahsus olarak verilecek 5 bin TL ikramiyenin nihai tarihi belli oldu. İşte detaylar...

21.12.2023-16:05 - (Son Güncelleme: 21.12.2023-16:05) Çalışan emekliye müjdeli haber: İkramiyenin hesaplara ne zaman yatacağı belli oldu

Ekonomiye ilişkin düzenlemeleri öngören 86 maddelik torba teklifin çalışmaları Meclis Genel kurulunda hız kesmeden sürüyor. Teklife göre çalışan emekliler de 5 bin liralık ödemeden faydalanacak. 3 bölüm halinde görüşülen düzenlemenin 43 maddesi kabul edildi.

Bu yıl yasallaşacak

Bir yandan emekli ikramiyesi düzenlemesi için Meclis süreci devam ederken bir yandan da Bakan Işıkhan'ın SGK'ya verdiği talimatla hummalı çalışma başladı. Çalışan emekliye ikramiye düzenlemesi 2023 yılı içerisinde yasalaşacak. 

İkramiye

İkramiyeni tarihi de belli oldu

Öte yandan Çalışan emekliye bir defaya mahsus olarak verilecek 5 bin TL ikramiye, 28-29 Aralık tarihlerinde hesaplara yatacak. İkramiyeler, bankalara otomatik yatırılacak. Emekli ikramiyesi vatandaşların maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak yatırılıyor. Bunun için bir başvuru ya da belgeye ihtiyaç duyulmuyor. 


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal