Çalışan emeklilerin beklediği haber geldi: 5 bin TL ikramiye hesaplara yatıyor

Emeklilerin heyecan içerisinde beklediği 5 bin TL ikramiyenin çalışan emeklilerin hesaplarına yatacağı tarih belli oldu. İşte 5 bin lira ikramiyenin yatacağı tarih…

08.12.2023-11:35 - (Son Güncelleme: 08.12.2023-17:34)

Çalışmayan emeklilere ödenen 5 bin TL’lik ikramiyenin çalışan emeklilere de ödenmesi için Meclis’e getirilen düzenleme oy çokluğuyla kabul edilmişti. Düzenlemenin onaylanması sonrasında çalışan emeklilerin de içerisinde bulunduğu 4 milyon 689 bin kişiye 5 bin TL’lik ikramiye ödemelerinin Ne Zaman yapılacağı merak ediliyor. Merakla beklenen tarih belli oldu.

Çalışan emeklilerin ikramiye alacağı tarih belli oldu

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına mahsus olarak yapılan 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi ödemeleri geçtiğimiz Kasım ayında çalışmayan emekliler için yapılmıştı.

Çalışan emeklilere ise 15 Aralık’ta 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacağı açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 15 Aralık’a kadar ödemelerin bitirileceğini söylerken, ödeme takviminin detayları da ortaya çıkıyor.

Çalışan Emeklilere İkramiye

Ödeme takvimi netleşti

Önceki ödemelerde olduğu gibi, emeklilerin maaş aldıkları günlere göre ödemelerin dağıtıldığı bir sistem uygulanıyor. Ödeme günleri belirlenen gruplar, o tarihte ikramiyelerini alabilecekler. 

Bankalar da oluşabilecek yoğunluğu azaltmak için ödemeler aşamalı olarak yapılıyor. Bu durum, ödemelerin tek seferde tüm emeklilere ulaşma ihtimalini artırıyor.

AK Parti’li yetkililer, 5 bin liralık ikramiyelerin 15 Aralık’a kadar hesaplara gönderileceğini belirtiyorlar. Pazartesi günü itibarıyla ödemelerin sona ermesi bekleniyor ve emekliler, yakında ödeme takvimi hakkında resmi açıklama yapılmasını umuyorlar.

Geçmişteki ödemelerde olduğu gibi, emekli maaşlarının yatırıldığı banka hesaplarına pazartesi günü aktarılması planlanıyor. Ödeme günü 20, 21, 22 olanlara 12 Kasım ve ödeme günü 23, 24, 25, 26 olanlara ise 13 Kasım’da ilgili ödemeler gönderildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal