''Çakarlar'' çetesiyle ilgili ortaya çıkan önemli gelişme! Liderleri bakın kim!

Adana'da, kendilerini ''Çakarlar'' olarak adlandıran organize suç örgütüne operasyon düzenlenmiştir. Düzenlenen operasyondan sonra olaya ilişkin çarpıcı gerçeklere ortaya çıktı. İşte detaylar.

19.04.2022-12:01 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-12:01) ''Çakarlar'' çetesiyle ilgili ortaya çıkan önemli gelişme! Liderleri bakın kim!

Düzenlenen operasyonda ''Uyuşturucu ticareti, şantaj ve tehdit, cinayet'' gibi suçlar işledikleri yönünde gözaltına alınan 19 kişi tutuklanırken, çete lideri ise 73 yaşındaki ''Hanımağa'' lakaplı babaanne çıkmıştır. Adana polisinin geçtiğimiz hafta operasyon düzenlediği ''Çakarlar'' suç örgütü ile ilgili son derece ilginç detaylar ortaya çıktı. Çetenin cinayet, uyuşturucu ticareti ve aile içi infaz suçları işledikleri iddia edilirken çetenin liderinin ise 73 yaşındaki babaanne olduğu öğrenilmiştir aynı zamanda lakabının ise ''Hanımağa'' olduğu tespit edildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, Seyhan ilçesinin Narlıca ve Denizli mahallelerinde 'nitelikli yağma', 'uyuşturucu madde ticareti', 'kasten yaralama' ve 'öldürme' suçlarının işlendiğini tespit eden ve kendilerine ''Çakar'' çetesi olarak adlandıran organize suç örgütünü, 1 yıllık fiziki ve teknik takiple deşifre etmiştir. 


Olayda 27 şüpheli yakalandı 

Örgüte yönelik 11 Nisan sabahı yürütülen operasyona havadan polis helikopteri, karadan özel harekat polislerinin katıldığı, haklarında gözaltı kararı çıkarılmış olan 30 şüpheliden 27'si yakalandı. Evler de arama yapıldığı süre boyunca evin içinden 8 tabanca ile uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 

Aile içi infaz

Örgütün yöneticileri, 13 Haziran 2021'de uyuşturucu bağımlısı olması yüzünden krize girip intihar ettiğine yönelik öne sürülen Sultan Çakar'ın (21), örgüte ilişkin etrafında olan kişilerle konuşup polise ihbarda bulunacağının ihtimali üzerine bıçakla öldürdükleri iddia edilmiştir. 


Olayda 19 kişi tutuklandı 

Emniyetteki işlemlerinin sonrasında adliyeye sevk edilen şüphelilerin aralarında Sultan Çakar'ın 73 yaşında olduğu 19 kişi ile birlikte tutuklandı, Tarık Ç. ile birlikte 6 kişi adli kontrol edilme şartıyla, 2 kişi ise savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. 

Çete lideri 73 yaşında lakabı ise ''Hanımağa''

Operasyon sonrasında örgütün, ''Hanımağa'' babaannenin tarafından yönetildiği ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin, Çakar'ın yönlendirmeleri ile belirli bir saatten sonra mahalleye yabancı araç girmesini istemeyen çete yabancı araçları kurşunluyor ve sokağa giriş yapmalarına engel olduğu yönünde bilgiler öğrenildi. Örgütün bir diğer olayı ise mahalledeki esnafı haraca bağlayıp, ödemesini yapmayanları ise tehdit edip, dövdükleri bilgileri de aktarıldı. Şüphelilerin, irtibata geçerek, yüklü miktarda mal vereceklerini söyleyerek mahalleye torbacı çağırdıkları ve torbacıların parasını gasp ettikten sonra dövüp gönderdikleri iddia edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal