Çaka Bey'in Torunları FETÖ Temizlendikten Sonra Kendini Hatırladı

Konar göçer gelenekten gelen Türkler at üzerindeki ustalığı ile dünyaya korku salarken, Çaka Bey ile birlikte denizde de egemenliğini artırdı. Ülkenin egemenliğine ket vuran FETÖ'cülerin Deniz Kuvvetleri'nden temizlenmesinden sonra etkinliğini artıran Türkiye, Doğu Akdeniz'i Türk gölüne çevirdi.

19.06.2020-11:18 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-17:34)

Türkler konar göçer bir gelenekten gelmesinden dolayı at üzerindeki savaşlarla tarihin en şanlı sayfalarında yer almayı başarmışlardır. Sadece Türk erkeği değil, Türk kadınının da at sırtındaki ustalığı, 1800’lere kadar dünyanın en gıpta ettiği özelliklerden biri oldu. Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya göç etmelerine kadar denizlerle pek bir ilişkileri olmamıştır. Hazar denizi, Aral, Balkar gibi göllerin haricinde su ile Türklerin hiç iletişimi olmadı. Daha sonra Anadolu'yu fetheden Türkler deniz ve açık denizlerle tanıştı. Kısa sürede denizlerde boy gösteren Türkler, Çaka Bey ile denizlerde efsane olmaya başladılar. Karacı bir asker olmasına rağmen Çaka Bey kısa sürede Türkleri denizlerde hakim güç haline getirdi.

OSMANLI İLE BİRLİKTE DENİZ GÜCÜ DE BÜYÜDÜ

Osmanlı’nın büyümesi ile birlikte deniz gücü de büyüdü ve 300 yıl boyunca Adriyatik’ten Hint Okyanusu’na kadar bütün denizlerin en güçlü kuvveti oldu. Akdeniz, İyon Denizi, Adriyatik, Kızıldeniz gibi birçok deniz Türk gölü haline geldi. Osmanlı'nın yıkılması ile birlikte Cumhuriyet dönemi Türk denizciliği çok kötü bir döneme girdi. 960’larda Kıbrıs’ta Rumlar Türklere karşı soykırım uygularken, Türkiye’nin çıkarma gemisi olmadığı için bu katliama müdahale edemedi.
Necmettin Erbakan’ın Hükümete gelmesinden sonra Türk denizciliğine ayrı bir önem verildi. AK Parti iktidarından sonra ise Türk Deniz Kuvvetleri yeniden uluslararası açık denizlerin en güçlüsü olmaya başlamıştı ki bir anda Deniz Kuvvetlerine 'darbe' gerekçesi ile operasyon yapıldı. Somali, Kızıldeniz açıklarında bile korsan avına çıkan Türk denizcileri, ülkeyi gizliden işgal eden uluslararası casusluk ve ihanet şebekesi FETÖ terör örgütü tarafından kelimenin tam anlamı ile kırıma uğratıldılar. FETÖ'ye teslim olmayan, vatanına milletine bağlı ne kadar subay ve asker varsa FETÖ’cüler tarafından tutuklandı.

DENİZ KUVVETLERİ KENDİ KULLERİNDEN DOĞDU

Kendi küllerinden yeniden doğan Türk Deniz Kuvvetleri, emperyalizm adına ülkemizi işgal eden FETÖ terör örgütünün kamudaki teröristleri tarafından kelimenin tam anlamı ile tar u mar edildi.
15 Temmuz 2016 Fetullahçı işgalci darbe savuşturulduktan sonra özellikle Deniz Kuvvetleri olmak üzere ordunun diğer sınıflarında FETÖCÜ temizliği başladı. Deşifre olan bütün üniformalı teröristler ordudan atılmış ve yeniden milli ordu olmaya başlamıştı.
FETÖ’cü teröristlerin işgalinden kurtulan Deniz Kuvvetleri, kısa sürede toparlanmış ve "Vira Bismillah" diyerek ayağa kalktı. Üç yıl gibi kısa bir sürede toparlanan Türk denizciliği yeniden Akdeniz’de boy göstermeye başladı. Bir süre sonra da Doğu Akdeniz’de söz sahibi yegane güç almaya başladı.

TÜRKİYE'NİN KARŞISINA ÇIKAMIYORLAR

Mavi Vatan ile Türkiye’nin denizdeki varlığı ve hükümranlığı yeniden perçinlendi. Türkiye’den Libya sahillerine kadar uluslararası hukuktan doğan haklarını tamamen kullanıp egemenliğini perçinliyor. Fransa’dan Mısır’a Yunanistan’a kadar hiçbir ülkenin deniz kuvvetleri Türk denizcilerinin karşısına çıkamıyor. Fransa’nın kendi başına buyruk davranma çalışmaları yüz yıl sonra yeniden Türk Duvarına çarpmış, Fransızlar kelimenin tam anlamı ile abandone olmuşlardı.

MACRON TÜRKLERİN DURDURULMASINI İSTEDİ

Yaptığı devlet işlerinden çok makyajı ile bilinen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa Birliğine, ABD başkanına telefon üstüne telefonlar edip Türklerin Akdeniz'de durdurulmasını istedi.
Avrupa Birliği, tabiri caiz ise sus pus olup köşesine çekilerek birkaç basın açıklaması ile işi geçiştirmeye çalıştı. Amerikalılar oralı bile olmadı!
Bugün ise Akdeniz’de Türk Denizcilerinin karşısına çıkan Fransızların aklını bizim minik deniz savaş araçları alıyor. Devasa savaş gemileri, Türk hücum botlarının karşısında tutunamayıp kaçıyorlar.
Türk Deniz Kuvvetleri, yeniden Çaka Bey’in torunu olduklarını hatırladı. Allah yollarını da bahtlarını da açık etsin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal