Cahit Çağıran Kimdir?

Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü sanatçılarından Cahit Çağıran, yaşamını yitirdi. Cahit Çağıran kimdir? Cahit Çağıran neden öldü?

15.05.2021-12:15 - (Son Güncelleme: 15.05.2021-12:15) Cahit Çağıran Kimdir?

Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü sanatçılarından Cahit Çağıran, vefat etti. Tiyatro ve sinema oyunculuğunun yanı sıra seslendirme sanatçısı da olan usta sanatçı Cahit Çağıran'ın cenazesi, ikindi namazına müteakip Karşıyaka Mezarlığına defnedilecek.

Usta tiyatro ve sinema oyuncu, seslendirme sanatçısı Cahit Çağıran, 61 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi, Oyuncular Sendikası Twitter hesabından duyurdu. Yapılan açıklama içerisinde, "Meslektaşımız Cahit Çağıran hayatını kaybetti. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

CAHİT ÇAĞIRAN KİMDİR?

Cahit Çağıran, 16 Nisan 1960 tarihinde dünyaya geldi. Genç yaşında başlamış olduğu tiyatro oyunculuğunu uzun yıllar devam ettiren Usta oyuncu Cahit Çağıran son yıllar içerisinde yönetmen olarak da görev yapıyordu. Serpil Çağıran ile evli olan Cahit Çağıran, Ankara Devlet Tiyatrosu'nun gelişiminde büyük bir önem sahibiydi.

Hacettepe Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan Cahit Çağıran; Genç Osman, Kafesten Bir Kuş Uçtu, IV. Murat ve Satıcının Ölümü başta olmak üzere Devlet Tiyatrosu'nun önemli temsillerinde oyuncu, 2018 tarihinde sahneye konulan "Mehmet Akif" oyununda ise yönetmen olarak görevde bulundu.

CAHİT ÇAĞIRAN NEDEN ÖLDÜ?

Tiyatro ve sinema oyunculuğunun yanı sıra seslendirme sanatçısı da olan usta isim Cahit Çağıran, yaşamını kaybetti. 61 yaşındaki usta oyuncu Çağıran, uzun bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Uzun süredir kanser tedavisi gören usta sanatçının naaşı ise ikindi namazına müteakip Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Mustafa Kurt, konuyla ilgili bir mesajla usta tiyatro oyuncusu Cahir Çağıran'ın hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncumuz ve Türk tiyatrosunun değerli ismi Cahit Çağıran'ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli oyuncumuza Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum." dedi.

SOSYAL MEDYADAN CAHİT ÇAĞIRAN BAŞSAĞLIĞI PAYLAŞIMLARI

Zafer Algöz: Oyuncu kardeşim Cahit Çağıran’ı kaybettik...Ruhu şad olsun...Mekanın cennet olsun Cico

Orhan Aydın: Cahit Çağıran..ah kardeşim..ahhh.. toprağın çiçekler koksun...

Sumru Yavrucuk: Dönem arkadaşım Cahit Çağıran’ı kaybetmişiz. Başta eşi Serpil ve ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır dilerim. Alkışlarla arkadaşım.

Nasuh Bektaş: Tiyatro oyuncusu Cahit Çağıran hayatını kaybetti. Sevenlerine başsağlığı dilerim.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal