C130 Uçakları TUSAŞ Tarafından Millileştirilecek

Erciyes Modernizasyon projesi kapsamında şimdiye kadar 7 uçağın modernizasyonunu tamamlayan TUSAŞ, önümüzde günlerde sekizinci uçağı da modernize için teslim alacak.

08.12.2020-10:58 - (Son Güncelleme: 08.12.2020-10:54) C130 Uçakları TUSAŞ Tarafından Millileştirilecek

Havacılık sektöründe uluslararası firmalarla çalışan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Erciyes Modernizasyon projesi kapsamında taktik nakliye uçakları olan C130’ları modernize ediyor. Uçağın beyni de denilen merkezi kontrol bilgisayarı ile toplamda 23 sistem ve 117 bileşenin modernizasyon faaliyetleri sürüyor.

Şimdiye kadar 7 C130 uçağını modernize eden TUŞAŞ, önümüzdeki günlerde sekizinci uçağı modernizasyon için teslim alacak. Modenizsasyon sayesinde pilotların iş yükü azalıyor ve kalkıştan inişe kadar emniyetli uçuş imkanı sağlanıyorç

Ayrıca uçakların GPS, gösterge, çarpışma önleyici sistem, hava radarı, gelişmiş askeri ve sivil seyrüsefer sistemleri, askeri görevler için gece çıplak gözle görünmeyen aydınlatma, ses kayıtlı kara kutu, haberleşme sistemleri, gelişmiş otomatik uçuş sistemleri (askeri ve sivil), askeri ağda operasyon yapabilme kabiliyeti, dijital kayan harita ve yer görev planlama sistemleri gibi kritik parçaların modernizasyonunu gerçekleştiriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal