Geniz akıntısı nasıl geçer, geniz akıntısına ne iyi gelir? C vitamini geniz akıntısını sonlandırıyor

Burun ve sinüs kanalından boğaza doğru ilerleyen ve boğazın tıkanmasına neden olan sıvı, geniz akıntısı olarak ifade edilmektedir. Pek çok kişide yaşanan boğaz yolunda mukusun birikmesinin doğal çözümlerini bir araya getirdik. İşte geniz akıntısına son verecek doğal çözümler…

15.03.2022-14:00 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-14:33)

Geniz akıntısını evde bitkisel çözümlerle sonlandırmak mümkündür. Geniz akıntısını kesen doğal çözümlerden biri de C vitamini yönünden zengin olan sebze ve meyveleri tüketmektir. Bunun yanı sıra elma sirkesi ve sarımsak da geniz akıntısını bıçak gibi kesen doğal çözümlerdendir.

Geniz akıntısına ne iyi gelir?

Elma sirkesi: Geniz akıntısını azaltan en etkili yöntemlerden biri elma sirkesidir. Akıntıyı geçirmek için yapmanız gereken şeyin çok pratik bir yöntemi var. Yapmanız gereken 1 yemek kaşığı elma sirkesini bir bardak su ile karıştırmak. Bu karışımı gargara yaparak geniz akıntısını geçirebilirsiniz.

Sarımsak: Geniz akıntısı için sarımsak bir mucize besindir. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak geniz akıntısına iyi bir çözüm sunmaktadır. Buna ek olarak sarımsak sinüsleri de açmaktadır.  Günlük olarak bir diş sarımsak tüketmeniz geniz akıntısının karşında en etkili çözüm yöntemlerden biridir.

C vitamini: C vitamini tüketimi geniz akıntısını geçirmekte doğal bir ilaçtır. Portakal suyu olmak üzere C vitamini yüksek meyve ve sebzeler bağışıklık sistemini hızla güçlendirerek geniz akıntısının önüne geçmektedir.

C vitaminin faydaları nelerdir?

- Kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

- Gut hastalığının gelişim riskini de önemli ölçüde azaltmaktadır

- Demir emilimini artırarak kansızlığı önlemektedir.

- Bilişsel fonksiyonları güçlendirerek unutkanlık problemini çözer.

- Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

C vitamini nelerde var?

C vitamini kaynağı besinler 

- Portakal, mandalina, greyfurt, kivi, ananas, çilek ve daha birçok taze meyve

- Roka, maydanoz, marul gibi yeşillikler

- Brokoli, lahana, ıspanak gibi sebzeler

- Kırmızı ve yeşilbiber

- Taze kuşburnu

- Domates

- Limon

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal