03.07.2020-11:31 (Son Güncelleme:26.04.2024-15:55)


1

Güçlü bağışıklık sistemi dediğimiz zaman akla ilk olarak C vitamini gelir. Çünkü C vitamini vücudun savunma sistemini destekleyerek hastalıklara karşı kalkan görevi görür. Cilt sağlığı ve güzelliği, damarların, kıkırdakların ve bağ dokularının yenilenmesini de sağlayan C vitamini, vücudu toksinlerden arındırır. C vitamini eksikliği kalp sorunları ve kanser gibi ciddi hastalıklara davetiye çıkarabilir. Aynı zamanda saç ve cilt sorunlarına ve diş eti hastalıklarına da neden olur. Peki, C vitamini yönünden zengin olan meyveler hangileridir? Detaylar haberimizde…



2

Portakal

Portakal

C vitamini denildiğinde akla ilk olarak portakal gelir. Portakal, C vitamininin yanı sıra A vitamini, lif, folik asit ve potasyumda içermektedir.



3

Greyfurt

Greyfurt

100 gram greyfurt günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 73'ümü karşılar. Aynı zamanda greyfurtun içeriğinde C vitamininin yanı sıra karbonhidrat, lif, potasyum, A vitamini, kalsiyum ve demir bulunmaktadır.



4

Limon

Limon

Yemek ve salatalarda kullanılan limon, ekşi tadıyla sevilen besinler arasında yer alır. Ağaçta yetiştiği için meyve grubundadır. 100 gram limon, günlük C vitamini ihtiyacınızın yüzde 73'ünü karşılar.



5

Mandalina

Mandalina

100 gram mandalina günlük C vitamini ihtiyacınızın yüzde 70'ini tek başına karşılayabilir.



6

Kivi

Kivi

C vitamini açısından zengin olan br diğer meyvede kividir. Kivinin 100 gramı 60 mg C vitamini içerir ve günlük ihtiyacınızın tamamını kaşılar. Aynı zamanda kivinin içerisindeki siyah çekirdekler inan vücudu için faydalı olan Omega-3 yağ asidi içermektedir.



7

Kavun

Kavun

Diğer meyvelere kıyasla kavunun C vitamini oranı daha düşüktür. 100 gram kavun yaklaşık 20 mg C vitamini içerir. Bu oran günlük ihtiyacınızın yüzde 33'ünü karşılar.



8

Yaban Mersini

Yaban Mersini

C ve E vitamini açısından zengin olan yaban mersini, lif, potasyum, folik asit ve demir bakımından da oldukça zengin bir meyvedir. 100 gram yaban mersini günlük C vitamini ihtiyacınızın yüzde 50'sini karşılar.



9

Çilek

Çilek

C vitamini açısından zengin olan çilek, günlük C vitamini ihtiyacınızı fazlasıyla karşılar.



10

Ananas

Ananas

C vitamini açısından zengin olan ananas, günlük ihtiyacınızın yüzde 80'ini karşılar. Aynı zamanda vücudunuzdaki proteinlerin kolay parçalanmasını sağlar. Sindirimi kolaylaştırır ve selülit oluşumunu önler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR