04.06.2021-14:42 (Son Güncelleme:04.06.2021-14:58)


1

Frappe Tarifi

Frappe Tarifi

Soğuk kahveler arasında en çok tercih edilen frappe, yapımıylada oldukça basit. Frappe bit Yunan kahvesidir ve püf noktası karıştırma işlemidir. Frappe yaparken granül kahve tercih etmelisiniz. Granül kahve ne diye merak edenler için, granül kahve toz halinde üzerine sıcak su kullanılan kahvelerdir. Malzemeler 2 tatlı kaşığı granül kahve Şeker 3 tatlı kaşığı su Soğuk süt 2 adet buz küpü Hazırlanışı Karıştırıcı olarak kullanacağınız aperatif örneğin bir şişeye, şeker ve suyu ekleyerek en az 2 dakika boyunca seri ve güçlü bir şekilde duramadan çalkalayın. Şekeri kendi zevkinize göre ilave edin. Daha sonra uzun bir bardağa buzları ekleyin, üzerine elde ettiğiniz karışımı ekleyin ve isteğe göre üzerine soğuk süt ekleyin. Hatta biraz daha tatlandırmak isteyenler çikolata ile kahvelerini süsleyebilir.



2

Cold Brew Tarifi

Cold Brew Tarifi

Cold Brew, demleme usulüyle hazırlanan en popüler kahvelerdendir. Ancak standart demleme işlemi gibi sıcak suyla ya da kaynatılarak değil tamamen soğuk su ile demlenir. Demleme işlemi uzun sürdüğü için cold brew yumuşak içimli bir kahve isteyenler için tercih edilebilir. Kahve içmeyi pek sevmeyenler bile cold brewi severek tüketebilirler. Cold Brew için çekilmiş filtre kahve kullanmanız gerekir. Malzemeler 1 litre soğuk su 120 gram çekilmiş kahve 4 küçük buz küpü 1 su bardağı süt (isteğe göre) Hazırlanışı Taze çekilmiş filtre kahvenizi bir sürahiye alın. İçerisine soğuk suyunuzu ekleyin ve iyice karıştırın ve buz dolabına alarak 15 saat bekletin. Daha sonra karışımı bir süzgeç yardımıyla iyice süzün ve başka bir kaba alın. Servis için bardağınıza buz ekleyin ve kahvenizi doldurun. Eğer sütlü bir kahve içmek istiyorsanız üzerine soğuk süt ekleyebilirsiniz.



3

Iced Americano Tarifi

Iced Americano Tarifi

Iced Americano, klasik Americano kahvenin sıcak su yerine soğuk su yapılmasıdır aslında. Americano severlerin tercih ettiği bu kahveyi, espresso kahve ile yapmak gerekir. Ancak evde granül kahvede kullanabilirsiniz. Iced Americano’yu düşük kalorili olması sebebiyle diyet yaparken bile rahatlıkla tüketebilirsiniz. Malzemeler 1,5 yemek kaşığı granül kahve Sıcak su Soğuk su Şeker – damak zevkine göre Hazırlanışı Bir bardak sıcak suya 1 kaşık kahvenizi ekleyin, iyice karıştırın ve saklama kabına alıp üzerine soğuk su ekleyin. Daha sonra karışımı buzluğa atın. Kalıp haline gelen kahvenizi, hazırlayacağınız; 1 su bardağına 1 tatlı kaşığı granül kahve ekleyip kahveyi eritecek miktarda sıcak su ile karıştırın. Kahveniz şekerli olsun isterseniz bu aşamada şekeri ekleyebilirsiniz. Karışımı büyük bir bardağa aktarın, üzerini soğuk su ile doldurduktan sonra kahveli buz kalıplarından 2 tanesini de ekleyerek servis yapın.



4

Dalgona Kahve Tarifi

Dalgona Kahve Tarifi

Dalgona, son yılların en çok yapılan kahvelerinden biri. Aslen bir Güney Kore kahvesidir. Tatlı bir karışım isteyenler için güzel bir alternatiftir. Malzemeler 2 yemek kaşığı granül kahve 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı sıcak su 200 mililitre soğuk süt Buz Hazırlanışı Derin bir kaba granül kahveyi, şekeri ve sıcak suyu ekleyin. Tel bir çırpıcı ile çırpma işlemine başlayın ve 15 dakika boyunca ara vermeden devam edin. İlk etapta koyu bir renk sunan karışım çırpma işlemi devam ettikçe daha açık bir renge ve koyu bir kıvama ulaşacaktır. Bu aşamada kısa ve geniş bir bardağa birkaç tane buz atın, üzerini soğuk süt ile doldurun ve hazırladığınız karışımı ekleyin. Daha keyifli ve kolay bir içim için pipet kullanabilirsiniz.



5

Dondurmalı Kahve Tarifi

Dondurmalı Kahve Tarifi

Yaz aylarının en sevilen içeceklerinden biri olan dondurmalı kahve genç yaşlı herkesin çok seveceği bir lezzet sunar. Kahve sevmeyenleri bile içeriğindeki dondurma ile cezbeden bu tarifi uygularken kullanacağınız dondurmaya kendi damak zevkinize göre karar verebilirsiniz. Malzemeler 1 çorba kaşığı granül kahve 1 su bardağı soğuk süt 1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe göre) 2 yemek kaşığı vanilyalı dondurma krem şanti (isteğe göre) buz Hazırlanışı Dondumalı kahve tarifi için öncelikle bir el blender’ı ya da mikser kullanmanız gerekir. Granül kahve, soğuk süt, şeker ve dondurmayı bir kapta birleştirin ve blender ile kısa süre karıştırın. Malzemeler çabucak birbirine geçecektir, bu yüzden işlemi uzun tutmayın. Hazır olan karışımı buzla doldurduğunuz uzun bir bardağa aktarın. İsterseniz kahvenizi krem şanti ile süsleyebilirsiniz.



6

Çikolatalı Soğuk Kahve Tarifi

Çikolatalı Soğuk Kahve Tarifi

Nutella tutkunlarının bayılacağı bu tarif her ne kadar bir kahve çeşidi olarak bilinse de esasında lezzetli bir tatlı deneyimi de sunmaktadır. Kolaylıkla bulunabilir malzemeleri ve pratik tarifi ile yaz mevsiminin alışkanlıklarından biri olmaya adaydır. Nutellalı soğuk kahve için bir el blender’ı ya da mikser kullanmanız gerekir. Kullanacağınız buzları da tarifi hazırlamadan önce kırmanızda fayda vardır. Malzemeler 1 yemek kaşığı granül kahve 1 su bardağı soğuk süt 2 yemek kaşığı Nutella Bolca buz Hazırlanışı Kırık buzları, sütü, Nutella’yı ve kahveyi derin bir kaba alın. Bir blender ya da mikser yardımıyla kısa bir süre karıştırın. Servis yapacağınız bardağın iç kısmına bir miktar Nutella sürün ve hazırladığınız karışımı bu bardağa aktarın. Dilerseniz bardağınızı krem şantiyle de süsleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR