Bazen herkesin evinde gerekli bütün aletler olmaz. Bunların yerine evinizdeki malzemelerle işlerinizi daha kolay ve pratik hale getirebilirsiniz. Nasıl kullanacağınızı bilmek yeterli.
Bazı pratik bilgiler gündelik hayatımızda çok faydalı oluyor. Gündelik hayatta sık karşılaştığımız sorunların çözümü hiç aklımıza gelmeyen yerlerde ve düşündüğümüzden daha basit. Bahsedeceğimiz basit pratik yöntemler sayesinde hayatımız daha kolay olacak.
Buharlı pişiriciniz yoksa, sadece bir tencere, bir kevgir ve birkaç tahta kaşık kullanın. Soğutma rafınız yoksa turtaları soğutmak için kevgir kullanabilirsiniz.
Kararmış muzları atmayın. Onları biraz sıkın ve dondurucuya kaldırın. Olgunlaşmış muzlar aşırı tatlıdır ve bu muzlar, dondurma yapmak için uygundur. Balığın ince kenarlarının yanmasını önlemek için balığın kenarlarını iç kısma toplayın. Sahanda yumurta yaparken tavaya bir buz parçası koyun. Eriyen buz yumurtaları saniyeler içinde pişirmeye yardımcı olacak ve her bir kısmı eşit şekilde pişecektir.
Süslü mutfak aletleriniz yoksa yumurtayı beyazından arındırmak için elinizi kullanabilirsiniz. Bu durumda yumurta sarısının kırılmadığından ve kabın içine yumurta kabuğu parçaları girmediğinden emin olursunuz. Haşlanmış yumurta kabuklarını mükemmel soymak için kaşık kullanın.
Parmaklarınızı güvende tutmak için mısır koçanını kek kalıbına yerleştirin. Temizliği daha hızlı ve kolay hale getirmek için tepsilerinizi aliminyum folyo ile sarabilirsiniz.
Domates salçasını bir kavanozun içinde bırakırsanız, kurur ve hızlı bir şekilde küflenir. Onun yerine bir buzlukta dondurun ve pişirirken ihtiyacınız olan kadar koparıp yemeğinize koyun.
Yumurtanın beyazını elinizde ayırın.
Balığınızı eşit pişirin.
Buharda sebze yapın.
Salçalarınızın küflenmemesi için buzluğa atın.
Bir buz parçası ile yumurtanızı daha iyi pişirin.
Kararmış muzlarınızdan dondurma yapın.
Yumurtanızı kaşıkla ayırın.