Büyülü casus yazılımı ile bir aileyi dolandırdı

Bir anneyle iki çocuğunun telefonlarına casus yazılımı yükleyen C.A., kişisel bilgilerini ele geçirdiği aileye “Sizde büyü var” diye kandırdı. Bu sayede kontrolü altına aldığı kadınla kızından para alan zanlı, cinsel istismarda da bulundu.

10.04.2023-09:43 - (Son Güncelleme: 10.04.2023-15:59)

Kocaeli’nde yaşayan M.O (47), bir süre önce C.A. (44) isimli adamla arkadaş oldu. Kadınla kızı K.O. (30) ve oğlu S.B.O’ya (21) gizli numaralardan devamlı aramalar gelince C.A. koruma programı yükleme bahanesiyle alenin telefonlarına casus yazılım yükledi. Gizli aramalar yapan kişiyi bulduğunu öne süren bu bilgiye ulaşmasını sağlayan komiserin Amerika’da tedavi gördüğü yalanıyla M.O’dan para aldı.  Casus yazılımla özel bilgilerini öğrendiği aileye üzerlerinde büyü olduğuna inandıran C.A., kadınla çocuklarını Messenger üzerinden sözde hoca olarak tanıttığı kişilere yönlendirdi.

5 ayrı suçtan yargılanıyor

Akşam’da yer alan haberde sahte hesaplar üzerinden farklı isimlerle aileyle görüşmeler gerçekleştiren C.A, yaşanan ve yaşanacak olayları söyleyerek anne ve kızı etkisi altına aldı. Sonra da evdeki  değerli madenleri ve paraları ele geçirdi. Şüpheli iddia göre sözde yapılan büyünün çözülmesi için cinsel ilişkiye girmesi için ikna ettiği M.O.  ile kızına cinsel istismarda da bulundu.

Büyülü casus yazılım tuzağı

Zanlının mahrem görüntüleri kayıt altına alıp tehditle taciz etmeyi sürdürdüğü kadınla kızı polise başvurdu. Dolandırıcılık ve şantaj gibi 5 ayrı suçtan hakkında dava açılan dolandırıcının yargılanmasına başlandı. Tutuksuz yargılanan sanık delil yetersizliğinden beraatını istedi, duruşma ertelendi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal