Büyükşehir adayları ne zaman açıklanacak? Başkan Erdoğan o tarihi gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Büyükşehir adaylarının ne zaman açıklanacağını da söyledi. İşte detaylar...

15.12.2023-14:07 - (Son Güncelleme: 15.12.2023-17:57) Büyükşehir adayları ne zaman açıklanacak? Başkan Erdoğan o tarihi gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, mart ayında gerçekleşecek olan Büyükşehir Belediye Seçimleri hakkında da merak edilenleri açıklayarak, adayların isimlerinin verileceği tarihi duyurdu. 

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları; 

Adayların tarihini verdi

Bu ayın sonunda Büyükşehir adaylarını açıklayacağını vurgulayan Başkan Erdoğan “Ankara'da toplantımızı yaptık, temayüllerini aldık. Pazar günü, İstanbul'un temayüllerini alacağız. Bunlardan sonra üzerinde çalışıp inşallah aralık ayının sonuna doğru da biz birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Bu arada bazı illerin de adaylarını açıklayabiliriz. Temayüllere göre çalışmaları değerlendirip gecikmeden açıklamayı hedefliyoruz” dedi.

“İsrail’den iyi niyet beklemek mümkün değil”

ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştükleri konuları dile getiren Erdoğan “Biden'la dün görüşmemiz oldu. Ana başlıkları F-16 ve diğer gelişmeleri görüştük. Biden olumlu bakış açısı olduğunu, Kongre'ye teklifini yapmaya hazır olduğunu söylüyor. Tek şeyleri, İsveç konusundaki yaklaşımımız, İsveç'le ilgili de parlamentomuzun kararını önemsediklerini söylediler. Biz de İsveç konusunda parlamentomuzun dürüst yaklaşım içinde olduklarını söyledim. Komisyondan geçti, onun ötesinde de Dışişleri Komisyonumuz, Kongre ile bu gelişmeleri yürütüyor. Bir diğer adım da Gazze konusu. Sayın Biden ile etraflıca ele aldık. Gazze'deki gelişmelerde şu an itibarıyla 18 bini aşkın, çocuk, kadın, yaşlı, camiler, kilisler... Bunların yıkılmasının ne denli insani olduğunu, ABD'nin siz olmak üzere dedik buraya müdahil olmanız gerekir dedik. İsrail'den iyi niyet beklemek mümkün değil. 121 ülke artarak bizlerle beraber hareket etti. Bu da gösteriyor ki İsrail artık yalnızlığa doğru gidiyor. Bundan sonraki süreçte de bu İsrail'in yalnızlığı daha da artacak.  Eurofighter'larla ilgili Savunma Bakanlığımız muhatapları ile görüşmelerini yapıyor. İnşallah bu görüşmeler olumlu istikamette seyreder” cümlelerini kullandı.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal