Büyükelçiliklerden peş peşe terör uyarısı: Kalabalık yerlerden uzak durun

ABD, Fransa ve Almanya'nın Türkiye büyükelçilikleri, başta İstanbul olmak üzere Türkiye için yüksek terör riski uyarısında bulundu. Yapılan uyarılarda kendi vatandaşlarının kalabalık yerlerden uzak durması ve dikkatli olması istendi.

28.01.2023-09:37 - (Son Güncelleme: 28.01.2023-16:45) Büyükelçiliklerden peş peşe terör uyarısı: Kalabalık yerlerden uzak durun

Türkiye’deki ABD, Fransa ve Almanya büyükelçiliklerinden kafaları karıştıran ne oluyor dedirten açıklama ve uyarılar peş peşe geldi. Büyükelçiliklerin yaptığı açıklamalarında başta İstanbul olmak üzere Türkiye için yüksek düzeyde terör riski uyarısı yayınlayarak vatandaşlarına kalabalık yerlerden uzak durun ve dikkatli olma çağrısı yaptı.

Dini mekanlar dahil kalabalıktan uzak durun

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu, yüksek terör saldırısı riski dolasıyla Türkiye’deki vatandaşlarına dikkatli olması yönünde çağrıda bulundu. Sosyal medya üzerinden yapılan uyarıda, dini mekanlar dahil olmak üzere kalabalık mekânlardan uzak durulmasını belirtti.

Fransa'dan uyarı

ABD ve Almanya'dan uyarı geldi

ABD Büyükelçiliği'nin internet sitesinde yer alan uyarı ise şöyle: “Avrupa'da son zamanlarda yaşanan Kuran yakma olaylarının ardından ABD hükümeti, vatandaşlarını teröristlerin Türkiye'deki ibadethanelere olası misilleme saldırılarına karşı uyarıyor. Teröristler, ibadet yerlerini veya Batılıların sık sık ziyaret ettiği yerleri hedef alarak çok az uyarıda bulunarak veya hiç uyarı vermeden saldırabilirler.”

Amerika'dan uyarı

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye için seyahat ve güvenlik önlemlerine dair uyarıda bulundu. Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinde yaptığı, 27 Ocak 2023 tarihli güncellemeye göre, İstanbul’daki vatandaşlarına olası bir terör saldırı nedeniyle dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı. Almanya Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından ‘Türkiye'deki Almanlar için önemli not' diye yazılarak ülkenin vatandaşları uyarıldı.

Almanya'dan uyarı

İsveç'te Kur'an yakılması nedeniyle...

Notta, ‘Türkiye'deki saldırı meydana gelme riski olduğu' savunularak şunlar dendi: “İsveç'teki Türk büyükelçiliği önünde Kuran'ın yakılması olayından sonra, güvenlik yetkililerinin değerlendirmesine göre Türkiye'de terör saldırısı riski artıyor. Bu nedenle, uluslararası ziyaretçilere açık tesisleri ziyaret ederken özellikle tetikte ve dikkatli olun, mümkünse kalabalıktan, halka açık yerlerden ve özellikle ibadet yerlerini ziyaret etmekten kaçının.” İfadeleri yer aldı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal