Büyükbaş canlı hayvan kilo fiyatı ne kadar oldu? 2022 canlı kurbanlık fiyatları ve kurbanlık kg fiyatları

Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte kurban kesecek insanlar arayışlara başladı. Peki bu sene kurban fiyatları ne kadar oldu? Büyükbaş kurban fiyatları ne kadar? Tüm detaylar haberimizde.

06.06.2022-18:38 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-18:38) Büyükbaş canlı hayvan kilo fiyatı ne kadar oldu? 2022 canlı kurbanlık fiyatları ve kurbanlık kg fiyatları

Kurban ibadetini yerine getirecek olan insanlar merakla kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. Kurban bayramına az bir süre kala kurbanlık alımını henüz gerçekleştirmeyen insanlar merakla büyükbaş kurbanlık fiyatlarını araştırıyor. Peki bu sene kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? Canlı kurbanlık fiyatları ne kadar? Büyükbaş kurbanlık ne kadara satılıyor? Kurbanlık fiyatları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kurbanlık fiyatları

Enflasyon etkisiyle hayatımızda her şeyin artması kurbanlık fiyatlarını da etkilemiş durumda. Bu sene büyükbaş kurbanlık kesmek isteyen vatandaşların 20 ila 25 bin TL arasında bir parayı gözden çıkarması gerekiyor. Küçükbaş kurban keserek ibadetini gerçekleştirecek insanlar ise 2.5 bin ila 4 bin TL arasında bir fiyata kurbanlık bulabiliyor. Bu sene büyükbaş kurbanlıkların kilogram olarak fiyatı ise 60 TL olarak hesaplanıyor.

Büyükbaş ve Küçükbaş Kurbanlık Fiyatları

Kurban fiyatlarındaki artış

Geçtiğimiz sene büyükbaş kurbanlık hayvanların kilogram fiyatı 35 ila 40 TL arasında değişiyordu. Bu sene ise 15-20 TL arasında bir artış hesaplandı. Geçen sene büyükbaş kurbanlık yaklaşık 15 bin TL ile alınabilirken bu sene 10 bin TL bir artış gösteriyor.

Küçükbaş kurbanlık fiyatları

Bu sene küçükbaş kurbanlıkların da fiyatlarının arttığı gözlemleniyor. Geçen sene küçükbaş kurbanlık fiyatları seçilen hayvana göre 1300 TL ile 5000 TL arasında değişirken bu sene küçükbaş kurbanlık fiyatları 2500 TL'den başlayarak 4000 TL'ye çıkabiliyor.

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal