Büyükbaş canlı hayvan kilo fiyatı ne kadar oldu? 2022 Canlı hayvan kilo fiyatı

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte her yıl olduğu gibi bu yılda kurbanlıkların fiyatları şimdiden araştırılmaya başlandı. Kurbanlık alacakların gündeminde olan kurban fiyatları detaylıca araştırılırken büyükbaş canlı hayvan kilo fiyatının da ne adar olduğu merak ediliyor. İşte 2022 canlı hayvan kilo fiyatı...

23.05.2022-22:35 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-22:35) Büyükbaş canlı hayvan kilo fiyatı ne kadar oldu? 2022 Canlı hayvan kilo fiyatı

Kurban Bayramı bu sene Temmuz ayına denk geliyor. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber ise şimdiden birçok kişi kurbanlıkların fiyatları araştırmaya başladı. Kurban kesecek olanların gündeminde yer alan bu konu detaylıca araştırılırken büyükbaş canlı hayvan kilo fiyatının da ne kadar olduğu en çok merak edilenler arasındaki yerini aldı.

Büyükbaş canlı hayvan kilo fiyatı ne kadar oldu?

2022 yılının başlamasından bu yana pek çok şeyde olduğu gibi kırmızı ette de bir artış görüldü. Bahsi geçen bu artışın ise kurbanlık fiyatlarına da yansıması beklenenler arasında. Hayvan üreticileriyse fiyatların artmasının arkasında olan nedeninin ise yem fiyatları olduğunu dile getiriyor.

Büyükbaş canlı hayvan kilo fiyatı ne kadar oldu

Büyükbaş kurbanlıkları bu sene 70 bini bulabileceği ifade edilirken, Erzurum'da dişi dana 6 bin TL, erkek dana 8-20 bin TL arasında fiyat değişikleri olabiliyor.

Düvelerin fiyatları 12 ila 20 bin TL, ineklerin ise 15 ila 35 bin TL arasında değişen fiyatlar aralıklarında satıldığı söyleniyor. Tosunların fiyatları ise 40 ila 70 bin arasında değişiklik gösteriyor.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal