Siirt'in en bilinen lezzetini Adana'ya taşıyan Cihangir Kebap, siparişlere yetişemiyor. Büryan kebabı Adana sokaklarında dolaşıp duruyor. Cihangir Kebap'ın sahibi, günde 4 adet kuzunun bittiğini söyledi. Adana halkının bu yemeklere ilgisini bildiğini söyleyen kişi, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar sonrası tüm ülke genelinde popüler olmuş durumda.
Büryan kebabı, özel yapılan tandırlarda pişirilerek satışa sunuluyor. Kebapçının sahibi Cihangir Korkmaz, Siirt'in ünlü kebabını Adana'ya tanıtmak istediğini söyledi. Büryan kebabı yemeye gelen insanlar, ilk defa denedikleri yemeğe aşık olduklarını dile getiriyor. İnsanlar genellikle büryan kebabı Instagram videolarından görerek geldiklerini söylüyor. Vatanın dört bir yanından insanlar büryan kebabı yemeye Adana'ya geldiklerini söylediler.
Adana’da kebabın dışında büryanı tanıtmak istedik. Adana’nın ilk ve tek büryancısıyız.
üryan bizim Doğu Anadolu’da Siirt ve Bitlis yöresine ait bir yemektir. Oradaki lezzeti buradaki hemşehrilerimize getirmek istedik.
Büryan kebabı sabahları hazırlanıyor. 3 metrelik kuyuda bakır kazanlarda yapılıyor. Günde 4-5 kuzu bitiriyoruz. 4 ay önce açmamıza rağmen taleplere yetişemiyoruz.
Akşam 6’da bitiriyoruz. Adanalılar çok seviyor. Büryan da yağlı, Adanalılar da yağlı sevdiği için inanılmaz talep var. Sosyal medya sayesinde de çevre illerden gelenler var”