27.06.2022-16:13 (Son Güncelleme:27.06.2022-15:17)


1

IG4 teşhisi konuldu

IG4 teşhisi konuldu

Elazığ ve Ankara’da yapılan detaylı araştırmalar sonucunda Ayşe Tuncel’e İmmünglobülin G4 hastalığı teşhisi konuldu. Türkiye’de olan ilk vakalar ise hayatını kaybetti.



2

İlk ameliyatı oldu

İlk ameliyatı oldu

Bunu öğrendikten sonra dünyası başına yıkılan Ayşe Tuncel, ilk ameliyatını hayırseverlerin desteğiyle oldu.



3

2. ameliyat gerekiyor

2. ameliyat gerekiyor

Sağlığına kavuşabilmek için 2. ameliyatı olması gereken genç kız "Ben artık geceleri rahat uyumak istiyorum. Uykuda nefesim kesilerek uyanıyorum" dedi.



4

Zorlu süreci anlattı

Zorlu süreci anlattı

Yaşadığı zorlu süreci anlatan Ayşe Tuncel, “3 yıl önce doktora burun kanaması sorunu nedeniyle gittik. Burnumda delik olduğunu söylediler ve ardından burnumdaki delik gitgide büyümeye başladı.” dedi.



5

'Rahat uyumak istiyorum'

'Rahat uyumak istiyorum'

Anlatırken boğazı düğümlenen genç kız “Birinci ameliyatımı oldum, yüzde 50 oranla tutmadı. İkinci bir ameliyat olmak zorundayım. Ben artık geceleri rahat uyumak istiyorum. Uykuda nefesim kesilerek uyanıyorum. Biranda nefesim kesiliyor, uykudan ağzım dilim kuruyarak uyanıyorum. Bu yüzden de ameliyatımı olup kurtulmak istiyorum” sözleriyle devam etti.



6

Babası anlattı

Babası anlattı

Kızının 2. ameliyatı olması gerektiğini belirten babası Seyfettin Tuncel, kızının sözünü tamamlayamadığını fark edince kendi anlatmaya başladı.



7

Nadir görülen vaka

Nadir görülen vaka

Baba Seyfettin Tuncel, “Bundan 3 yıl önce Ayşe’nin burun kanaması nedeniyle doktora gittik. Hastanede burnunda toplu iğne ucu kadar bir delik olduğunu söylediler. Bu delik 3 sene zarfında büyüyerek 4.5 santimetreye kadar geldi. Biz üç yıldır Elazığ, Malatya, Diyarbakır ve Ankara'da tedavi gördük. En son İstanbul’dan duyarlı bir iş insanı Ayşe’nin ameliyat masraflarını karşıladı ve birinci ameliyatını oldu.” dedi.



8

Eski vakalar hayatını kaybetti

Eski vakalar hayatını kaybetti

Sözlerine devam eden baba “Şimdi Ayşe’nin ikinci ameliyatını olması lazım. Şu an Ayşe’nin hastalığı dünyada 13 kişide, Türkiye’de 2 kişide bulunan bir hastalık. Kızımın ameliyatını olmazsa aynı zamanda burnundaki ülser iç organlarına atabilir. Bu da akciğer ve karaciğer kanserine kadar gidebilir. Ben de bu yüzden bir an önce kızımın sağlığına kavuşmasını istiyorum. Kızımla birlikte mücadele veren arkadaş rahmetli oldu. Kızımın tedavisi ise sürüyor” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr