Bursluluk sınavı burs ödemeleri ne kadar? Bursluluk sınavı öğrenci burs ücretleri

Bursluluk sınav sonuçlarının açıklanmasıyla öğrenciler ödeme detaylarını araştırmaya başladı. Peki, İOKBS bursları ne zaman yatacak? İOKBS burs ücretleri ne kadar?

17.04.2022-23:05 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-23:05) Bursluluk sınavı burs ödemeleri ne kadar? Bursluluk sınavı öğrenci burs ücretleri

Burs ücretlerinin ne zaman yatacağına dair detaylar MEB tarafından yayınlanan İOKBS kılavuzunda cevap buldu. Bursluluk sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bursların ödeneceği tarihler merak edilmeye başlandı. İşte, 2022 İOKBS burs ödeme tarihlerine dair detaylar...

Burs ödemeleri ne zaman yapılacak?

MEB tarafından verilen bursların ödeme tarihleri yayımlanan kılavuzla belli oldu. 2022 burs ödemeleri Ekim ayından itibaren ödenmeye başlanacak. Bursluluk sınavında başarılı olan fakat parasız yatılılığa yerleştirilmiş olan öğrenciler, 2684 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı ya da Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun'un yedinci maddesindeki "Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez." hükmünden dolayı bursluluktan faydalanamaz.

 burs ödemeleri

Burs ücretleri ne kadardır?

MEB'in yaptığı açıklamada, "Her sene Ocak ile Temmuz aylarında memur maaş katsayıları değiştiğinden dolayı burs ücretleri de değişmektedir. Ortaöğretim öğrencilerinin burs ödemeleri en geç her ayın 25'inde yapılmaktadır. 2021 yılından itibaren öğrencilerin aylık bursları 357,769 TL'dir" bilgileri verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal