Bursa’nın 20 günlük suyu kaldı! Belediye halka suyu tasarruflu kullanın uyarısında bulundu

Bursa’ya içme suyu ihtiyacını karşılayan iki barajdan biri olan 60 milyon metreküp su kapasiteli Nilüfer Barajı, uzun bir süredir bölgede yağış olmaması nedeniyle kurudu. Doğancı Barajı’nda su oranı yüzde 27 seviyelerine inerken, şehirde tasarruf çağrısı yapıldı. Doğancı Barajı’ndaki doluluk oranının ancak 20 ila 25 günlük su kapasitesi olduğu bildirildi.

28.02.2023-11:40 - (Son Güncelleme: 28.02.2023-17:34) Bursa’nın 20 günlük suyu kaldı! Belediye halka suyu tasarruflu kullanın uyarısında bulundu

Yıllık ortalama 60 milyon metreküp su kapasiteli baraj, son dönemdeki yaşanan kuraklıktan olumsuz olarak etkiledi ve yağışların mevsim altında kalması nedeniyle su seviyesi sıfıra indi. Bölgenin uzun süredir yağış alamaması sonucu 1,47 kilometrekarelik barajda su kalmadı.

Suyu tasarruflu kullanın

Nilüfer Barajı’nın alt havzasında ve kentin diğer içme suyu kaynağı olan yıllık 125 milyon metreküp su kapasiteli Doğancı Barajı’nda ise su seviyesi yüzde 27’ye geriledi. Kuraklık nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi şehir sakinlerine suyu tasarruflu kullanın çağrısı yaptı.

Tamamen kurudu

DOĞADER Başkanı Sedat Güler, "Bu mevsimde dolu olması gereken Nilüfer Barajı maalesef boş. Bu yıl yeterli yağışların olmaması sebebiyle kış ayında dolması gereken baraj boş kaldı. Bu yıl su sıkıntısı bizi bekliyor. Uludağ da yeterli yağış almadı. Bu zamana kadar yağan kar biraz rahatlık sağlasa da önümüzdeki yaz su sıkıntısı bizi bekliyor. Tüm Bursalıların bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Sularımızı tasarruflu kullanalım" ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal