Bursa'da Şiddetli Lodos 270 Yıllık Çınar Ağacını Kökünden Söktü

Şiddetli lodosun etkili olduğu Marmara bölgesinde hayat olumsuz yönde etkileniyor. Bursa’da şiddetini arttıran lodos nedeniyle 270 yıllık çınar ağacını kökünden sökerek devirdi.

29.11.2021-14:33 - (Son Güncelleme: 29.11.2021-14:33) Bursa'da Şiddetli Lodos 270 Yıllık Çınar Ağacını Kökünden Söktü

Marmara bölgesinde etkili olan lodos, birçok yerde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bursa genelinde şiddetli lodos ve fırtına etkili olması nedeniyle Kestel’de yaklaşık üç asırlık çınar ağacı kökünden sökülerek devrildi. 

Kent genelinde şiddetini arttıran lodos ve fırtına, birçok evin çatısının uçmasına sebep oldu. Bazı bölgelerde elektrik direklerinin ve panoların devrilmesi hayatı olumsuz yönde etkiledi. 

DENİZ SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Lodos, kentte deniz ulaşımını da etkiledi. Sabah saatlerinde etkisini gösteren lodos, İDO ve BUDO seferleri olumsuz hava şartları sebebiyle iptal edildiği bildirildi.

YETKİLİLERDEN UYARI GELDİ

Yetkililer, etkisini arttıran lodosun hayatı zorlaştırdığıyla ilgili olarak vatandaşları, dışarı çıkarken dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu. 

270 YILLIK ÇINAR AĞACI DEVRİLDİ

Sabah saatlerinde etkili olan lodos ve fırtına, Kestel ilçesi Cuma Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 270 yıllık olan çınar ağacını büyük bir gürültü ile devirdi. Sabah 07.00 sıralarında meydana gelen olayda ağacın kısmen yolu kapattığı görüldü. 


Dev gövdesi bulunan ağacın devrildiğini görev vatandaşlar yetkililere haber verdi. Olay yerine gelen Kestel Belediyesi ekipleri, ağacı vinç yardımıyla kaldırarak trafik akışının düzelmesine yardımcı oldu. 


ÇINAR AĞACI DİKECEKLER

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, ağacın devrildiği bölgesine gelerek çalışmaları yakından takip etti. Başkan Tanır, sabah saatlerinde şiddetini gösteren lodos nedeniyle yaklaşık 3 asırlık çınar ağacının devrilmesiyle büyük üzüntü yaşadığını ifade ederek, en kısa sürede aynı bölgeye çınar ağacı dikeceklerini dile getirdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal