Bursa'da Açık Artırma İle Devekuşu Yumurtası Satıldı!

Bursa'da Teleferik Kuş Severler Derneği'nde gerçekleşen açık artırmada devekuşu yumurtası 180 liraya alıcı buldu.

24.10.2021-15:49 - (Son Güncelleme: 24.10.2021-17:10)

Bursa'da açık artırma ile satılan deve kuşu yumurtası büyük ilgi gördü. Bir dernekte düzenlenen etkinlikte yüzlerce kişi yumurtayı alabilmek için birbiriyle yarıştı. Her hafta kuş satışı gerçekleştirilen mezatta ilk kez deve kuşu yumurtası satıldığı öğrenildi. Deve kuşu yumurtası için en yüksek teklifi yaparak yumurtanın sahibi olan kişiye, yumurta ile ne yapacaksınız sorusuna ise ilginç bir yanıt geldi.

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Teleferik Kuş Severler Derneğinde her hafta düzenlenen açık artırma ile kuş satışı heyecan yaratıyordu. Kuşlar açık artırmada 20 lira ile bin lira arasında alıcı buluyordu. Bu hafta ise açık artırmaya çıkan deve kuşu yumurtasını almak isteyen dernek üyeleri birbiri ile kıyasıya mücadele etti. İlk defa satılan deve kuşu yumurtası 180 liraya alıcı bulurken yumurtanın sahibi Kaan Sarı isimli dernek üyesi oldu.

İLK DEFA DEVEKUŞU YUMURTASI SATILDI

Her hafta düzenli olarak kuş satışı gerçekleştirilen dernekte, ilk defa kuş dışında bir şeyi açık artırmada sattıklarını belirten Teleferik Kuş Severler Derneği Başkanı Hasan Küçüksarı açıklamalarına şu şekilde devam etti; , "Burada kuş meraklıları her hafta bir araya gelip mezata çıkan kuşları almak için mücadele veriyor. En yüksek fiyatı veren kuşun sahibi oluyor. Bu mezatta kuşların dışında farklı ürünlerde mezatta çıkıyor. Bu hafta bir üyemizin getirdiği deve kuşu yumurtasını mezatta ilk defa çıkarttık. Yumurta mezatta 180 liraya alıcı buldu"

ALICI YUMURTAYI KIRIP YİYECEK

Yumurtayı açık artırmada satın alan Kaan Sarı yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; Bende kuş meraklısıyım buraya kuş almaya geldim. Deve kuşu yumurtası çıkınca almaya karar verdim. Daha önce hiç deve kuşu yumurtası yemedim bu yumurtayı kırıp tadına bakacağım" 

DEVEKUŞU YUMURTASININ ÖZELLİKLERİ

Erişkin ağırlıkları 150 kiloya kadar ulaşabilen bu kuşların yumurta ağırlıkları ise 1500 grama ulaşabilmektedir. Bir tavuk yumurtasının ortalama 60 gram olduğunu düşünürsek yaklaşık olarak 25 katı bir büyüklüğe sahiptir. Yumurta şekil itibariyle tavuk yumurtasına benzemektedir. Ağırlığı yaklaşık 1,5 kilo olan yumurtanın boyu 14-16 cm civarındadır. Genişliği ise 12-13 cm civarındadır.

Deve kuşu yumurtası bu büyük boyutu ile beraber oldukça sert bir kabuk yapısına sahiptir. Bu sağlamlığı şu şekilde ifade edebiliriz. Bir deve kuşu yumurtası 70 kiloluk bir insanın ağırlığına dayanabilecek bir kabuğa sahiptir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal