Bursa Valiliği’nden Açıklama Geldi: 1 Eylül'e Kadar Piknik Alanlarında Ateş Yakmak Yasak!

Bursa Valiliği önemli açıklamalarda bulundu. Piknik ve mesire yerleri ile Uludağ Milli Parkı sınırları içindeki tüm alanlarda 1 Eylül'e kadar ateş yakılmasına izin verilmeyecek.

02.08.2021-14:52 - (Son Güncelleme: 02.08.2021-16:43) Bursa Valiliği’nden Açıklama Geldi: 1 Eylül'e Kadar Piknik Alanlarında Ateş Yakmak Yasak!

Bursa Valiliğinden önemli açıklamalar geldi. Yapılan açıklama doğrultusunda, Bursa Valisi Yakup Canbolat başkanlığında bulunan Bursa İli Orman Yangınlarını Önleme Mücadele Komisyonu tarafından karar alındı. 

BURSA VE İLÇELERİNDE BULUNAN BÜTÜN PİKNİK VE MESİRE YERLERİNDE ATEŞ YAKMAK YASAK 

Alınan karar doğrultusunda Bursa ve ilçelerinde bulunan bütün piknik ve mesire yerleri ile Uludağ Milli Parkı sınırları içindeki bütün alanlarda 1 Eylül tarihine dek mangal, semaver, kamp ateşi ve kontrollü ateş yakmanın yasak olduğu bildirildi. 

YASAKLARA UYMAYANLARA DEVLET MEMURLARI KANUNU GEREĞİ İŞLEM YAPILMASINA KARAR VERİLDİ

Buna bağlı olarak alınan bu önlem ve yasaklara uymayanlar hakkında 6831 Sayılı Orman Kanunu, 2872 Sayılı Çevre Kanunu, 5271 Sayılı Türk Ceza Kanunu, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu gereği işlem yapılmasına karar verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal