Bursa kurbanlık fiyatları ne kadar? 2022 Bursa büyükbaş, küçükbaş kurbanlık hisse fiyatları

Bursa'da büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları Kurban Bayramı öncesi yakından takip ediliyor. Diyanet, 2022 yılı vekalet yolu ile kurban kesme bedelini duyurmasının ardından vatandaşlar bulundukları illerde kurbanlık ne kadar olduğunu araştırmaya başladılar. Peki, Bursa kurbanlık fiyatları ne kadar? Bu yazımızın devamında Bursa ilinde küçükbaş, büyükbaş ve büyükbaş hisse fiyatları hakkında güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

05.06.2022-09:27 - (Son Güncelleme: 05.06.2022-09:27) Bursa kurbanlık fiyatları ne kadar? 2022 Bursa büyükbaş, küçükbaş kurbanlık hisse fiyatları

9-12 Temmuz tarihleri idrak edilecek olan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar; koç, dana, koyun gibi kurbanlıkların kilolarına göre belirlenen fiyatları ile ilgili aramalarını yoğunlaştırdı. Kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşların fiyatlara ilişkin aramalarına karşılık olarak hem büyükbaş hem de küçükbaş kurbanlık fiyatları belirlenmeye başladı. Her ile göre değişkenlik gösteren kurban fiyatları alınan alınan hayvanın cinsi, türü kilosu ve yaşına göre belirleniyor.

2022 yılı için büyükbaş kurbanlık fiyatları 25-50 bin TL, küçükbaş kurbanlık fiyatları ise 2,5 ile 5 bin TL arasında olduğu bilgisi paylaşılırken Bursa ilinde yaşayan vatandaşlar da kendi illerinde kurbanlık fiyatlarının ne kadar olduğu ile ilgili sorgulamalar yapıyor. Peki, Bursa kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte, Bursa ilinde kurbanlık fiyatlarının güncel bilgileri..

Bursa kurbanlık fiyatları ne kadar

2022 Bursa büyükbaş, küçükbaş kurbanlık hisse fiyatları

Bursa'da kurbanlık olarak küçükbaş, koyun, koç veya büyükbaş hayvanların fiyatları belirlenmeye başladı. Koyun ve koç gibi küçükbaş hayvanları Kurban Bayramı öncesi satış fiyatları 800 TL ile 3500 TL arasında değişim gösteriyor.

Büyükbaş komple kurbanlık fiyatlarının ise 20 bin ile 45 bin TL arasında değiştiği Bursa'da hisse kurbanlık fiyatlarının da 3500 ile 7800 TL arasında olduğu belirtildi.

2022 Kurbanlık fiyatlarında değişme olur mu?

Ekonomide yaşlanan hareketlilik nedeniyle vatandaşlar kurban fiyatlarında bir değişim olup olmayacağını da merak ediyor. Fiyatlarda yaşanan artışların kurbalıklara yansıması ile ilgili henüz net bir bilgi paylaşılmazken Temmuz ayına kadar herhangi bir zam durumunun büyükbaş ve küçükbaş hayvanların fiyatlarındaki değişime neden olacağı aktarıldı. 

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal