23.09.2022-12:00 (Son Güncelleme:21.01.2023-11:22)


1

BURCU BİRİCİK KİMDİR?

BURCU BİRİCİK KİMDİR?

Burcu Biricik, 4 Mayıs 1989 tarihinde Antalya şehrinde dünyaya geldi. 2006 yılında Antalya’da düzenlenen Miss Mediterranean güzellik yarışmasında Akdeniz Kraliçesi seçildi. Burcu Biricik, lise yıllarında katıldığı tiyatro festivalinde ödül aldıktan sonra profesyonel anlamda oyuncu olmaya karar verdi.



2

AİLESİ

AİLESİ

4 Mayıs 1989 yılında Antalya'nın Elmalı ilçesinde dünyaya gelmiştir. Annesi Müberra Sırçacı, toplamda iki kardeş olan Burcu Biricik'in abisi ise Bekir Biricik'tir. Annesi ve babasının küçük yaştayken ayrılması nedeniyle annesi ile birlikte dedesinin yanına yerleşmiştir. Burcu Biricik, lise yıllarında katıldığı tiyatro festivalinde ödül aldıktan sonra profesyonel anlamda oyuncu olmaya karar verdi. Daha sonrasında Ege Üniversitesi Arkeoloji bölümünde eğitime devam ederken aynı zamanda da Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimi aldı.



3

Dizi Bitiyor mu?

Dizi Bitiyor mu?

Yeni sezonuyla ekranlara gelen Camdaki Kız dizisiyle ilgili RTÜK Başkanı "yakın takibe adlık" açıklaması yaptı.



4

BURCU BİRİCİK OYUNCULUK KARİYERİNE NE ZAMAN BAŞLADI?

BURCU BİRİCİK OYUNCULUK KARİYERİNE NE ZAMAN BAŞLADI?

Biricik, oyunculuk kariyerine Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda stajyer kadroda yer alarak başladı. Burada İkinin Biri, Yaşlı Hanımın Ziyareti, Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım ve Yedi Kocalı Hürmüz gibi çeşitli oyunlarda rol aldı. Başarılı oyuncu, 2007 yılında Show TV’de yayımlanan Maçolar dizindeki yan rolüyle televizyonda ilk kez yer aldı. Daha sonra Toprağın Günlüğü adlı kısa filmi çeken Burcu Biricik, Kanal D’de 2011 yılında yayımlanan Artiz Mektebi adlı oyunculuk yarışmasına katıldı ve burada birinciliği Alican Aytekin ile paylaştı. Burcu Biricik daha sonra Muhteşem Yüzyıl (2011) ve Ustura Kemal (2012) dizilerinde küçük roller aldı. Show TV’de yayımlanan Düşman Kardeşler (2012) dizisindeki Derya adlı Trakyalı bir kıza can verdi. Başarılı oyuncu, TRT 1 ekranlarında yayımlanan Beni Böyle Sev (2013) dizisinde Seda karakterini canlandırdı ve birçok reklam filminde rol aldı. Güzel oyuncu Burcu Biricik, 2014 yılının kasım ayında Kanal D’de başlayan Şeref Meselesi dizisinde Kübra karakterine hayat verdi. 2015 ile 2017 tarihleri arasında Kanal D’de yayımlanan Hayat Şarkısı’nda Hülya rolünü canlandıran başarılı oyuncu, 2016 yılında Emre Yetkin ile evlendi. 2019 yılında yayımlanan Çiçero isimli sinema filminde Erdal Beşikçioğlu ile başrolü paylaşan Burcu Biricik daha sonrasında Kuzgun dizisinde de rol aldı.



5

NETFLİX DİZİSİ FATMA

NETFLİX DİZİSİ FATMA

2020 yılında son derece popüler olan Kırmızı Oda dizisinde Boncuk karakterini canlandıran Burcu Biricik herkes tarafından büyük beğeni topladı. Şimdi ise Kanal D’de yayımlanan Camdaki Kız dizisinde Nalan karakterini canlandıran Biricik, 2021 yılında Netflix’te yayımlanacak olan Fatma dizisinde de rol alacak.



6

BURCU BİRİCİK BOYU KAÇ, KAÇ KİLO?

BURCU BİRİCİK BOYU KAÇ, KAÇ KİLO?

Kanal D ekranlarında Camdaki Kız dizisinde Nalan karakteriyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan ünlü oyuncuyla ilgili olarak Burcu Biricik, 1.70 metre boyunda, 53 kilo ve Boğa burcudur.



7

BURCU BİRİCİK TESETTÜRE Mİ GİRDİ?

BURCU BİRİCİK TESETTÜRE Mİ GİRDİ?

Camdaki Kız dizisiyle büyük bir hayran kitlesi oluşturan Burcu Biricik, kendinden çok farklı bir halde kamera karşısına geçti. Ayvalık'a giden Burcu Biricik, şalvar giyip başına tülbent taktı. Zeytin toplamaya giden Biricik bu doğal hallerini sosyal medyadan takipçileriyle buluşturdu.



8

2006 yılında Antalya’da düzenlenen Miss Mediterranean güzellik yarışmasında Akdeniz Kraliçesi seçildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr