Burçların Osmanlı Devleti Dönemindeki Karşılıkları Ne?

Burçların Osmanlı Devleti dönemindeki karşılıkları ne: Burçlar, insanların doğumunun hemen ardından bu olayın olduğu vakit güneşin pozisyonunun belirleyen ifadelerdir. Bunların sembolleri ve farklı adları vardır. Osmanlı Devleti'nde ise burçlar için başka kelimeler kullanılmıştır.

21.07.2020-13:56 - (Son Güncelleme: 21.07.2020-13:52) Burçların Osmanlı Devleti Dönemindeki Karşılıkları Ne?

Osmanlı Devleti zamanında sarayda görev yapan ve Müneccimbaşı olarak tanımlanan kişilerin olması, burçlara inanıldığının en büyük göstergesidir. Bu makam devletin 15.yüzyılında ortaya çıkmıştır. Özellikle 16.yüzyılda çok büyük bir öneme sahip olduklarının altını çizmek lazım. Buna göre mevcut kişilerin birden fazla görevi vardı. Bunların içinde takvim hazırlamak ilk sırada geliyordu. Aynı zamanda zayiçe ve imsakiye konusunda da bu görevlilerin yapmış olduğu çalışmalara bakılıyordu.

Osmanlı Döneminde Burçların Karşılıkları Nasıldır?

Burçların Osmanlı Devleti dönemindeki karşılıkları ne: Burçların devlet döneminde karşılıkları şöyledir;

  • Koç burcunun Osmanlı zamanındaki karşılığı Hamel şeklindedir. İnanışa göre bu burcun özellikleri arasında çabuk etkilenmek ve cömert olmak ilk sırada gelir.
  • Sevr ise boğa burcu demektir. Tarihi kaynaklara göre boğalar her daim iyilik yapma konusunda öne çıkarlar. Bunun yanı sır halka hizmet edebilmek onlar için çok önemlidir. Hayırlı insanlara olarak tanımlanırlar.
  • Osmanlı'da burçlar konusunda ikizler ise cevza şeklinde tanımlanmıştır. İki yüzlülük, döneme göre bu burcun en dikkat çekici özellikleri içinde yer alır.
  • Seretan kelimesi yengeç burcu için kullanılır. Sabırsız, kararsız ve hayal kuran kişilerin genellikle bu burca sahip olduklarına dair çok yaygın olan bir inanış vardır.
  • Bunun yanı sıra Esed kelimesi Aslan burcu demektir. Genellikle esed burcuna mensup olanların her daim çok iyi savaştığı belirtilmiştir. Düşmanın üzerine kararlı bir biçimde ve hiç korkmadan gitmesi diğer özellikleri arasındadır.
  • Ağustos ayı içinde ve son 10 günlük zaman dilimi içinde doğanlar Başak burcundandır. Karşılığı ise Sünbüle şeklinde adlandırılmıştır. Çok iyi huylu olduklarına ve aynı zamanda duyarlı kişilikleriyle dikkat çekerler.
  • Mizan ise terazi burcu demektir. Ekim ayında doğan ve ilk 10 günde dünyaya gelen kişilerin bu burçtan olduğuna dair bir inanış mevcuttur. Özellikleri ise uyum konusunda sorunlu olmaları, maddiyatı öne çıkarmaları gibi kavramlar vardır.
  • Akrep burcu ise aynı ad ile kullanılmıştır. Yani Osmanlı Devleti zamanında da bu burca akrep adı verilmiştir.
  • Burçların Osmanlı Devleti dönemindeki karşılıkları ne: Yay burcunun karşılığı Kavs kelimesidir. Hem zeki hem de iradeli olan insanlar, o dönemin inanışına göre bu burçtandır.
  • Cedi ise Oğlak burcu demektir. Zaman zaman bu burç için pasban kelimesi de kullanılmıştır. Anlamı ise gece gözcüsü demektir.
  • Kova, Delv ile tanımlanmıştır.

Son olarak balık burcundan bahsetmek gerekirse bunun karşılığı o dönem içinde Hut kelimesidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal