Burçlara Göre Aşk Anlayışı

Fala inanma, falsız da kalma ikiliği gibi; burca inanma, burçsuz da kalma ikiliği aynı oranda etkilidir. Keza, bunlar astrolojiden, mistik ve doğaüstü güçlerden beslenen durumlar oldukları için, birbirlerini içerirler.

03.07.2020-15:16 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:13) Burçlara Göre Aşk Anlayışı

Fala inanma, falsız da kalma ikiliği gibi; burca inanma, burçsuz da kalma ikiliği aynı oranda etkilidir. Keza, bunlar astrolojiden, mistik ve doğaüstü güçlerden beslenen durumlar oldukları için, birbirlerini içerirler. Bir gazete sayfasında ya da bir internet sitesinde, fal yorumlarıyla, burç yorumlarını, hatta kimi zaman tarot kartlarının fotoğraflarını yan yana görmeniz olasıdır.
İnsanların en çok merak ettikleri şey, hayatlarında birinin olup olmayacağıdır. Doğru erkeğin ya da kadının bulunmak istenmesine dair bitmez tükenmez o arzu, burçlara göre aşk anlayışı üstünden de kendini gösterir. Herkes bir diğerinin burcunu araştırır, merak eder.

İnsanlar Neden Burçlara İhtiyaç Duyarlar?

Dünya bir bilinmezliğe doğru ilerleyip, aynı zamanda çok hızlı bir şekilde gelişirken, insanın bu ağır yük altında ezilmemesi mümkün değildir. Bu yükü hafifletmek adına, bu kadar gerçek ve renksiz bir dünyada, biraz renkli hikâyeler dinlemek, diğer insanlarla biraz daha yalın ortaklıklar kurmak ister. Burçlar yeryüzündeki ortak oyun alanını yaratmak adına bire birdirler.

Ayrıca, eskiden kimi takım yıldızlarının adı burç sembollerinden gelmektedir; bazı bilim kurgu filmlerinde, mitolojiden de gelen bu inanışın izlerini gezegenlere, yıldızlara vb. verilen isimlerde de görürsünüz. Astrolojiyle astronomi karıştırılmasa da, astroloji insanlık tarihi kadar eskidir ve insanın hayata anlam verme çabasıdır. Astronomi ise, gökyüzünün, uzayın ve evrenin matematiksel ve bilimsel verilerle açıklanma yöntemidir. İkisi birbiriyle çatışmasa da, ikisi de insanlar için gereklidir, fonksiyoneldir. Yeryüzünde pratik bilgi, bilimsel bilgiyle yan yana bulunmuştur. Bu yüzden, burçlara göre aşk anlayışı dediğimizde, sevgiden, kalpten, bağlanmadan bahsederiz. Bilimse bunu hormonlara, DNA sarmallarına, evrimin bir parçasına indirger. Eğer, salt bilimle yaşarsak, oldukça katılaşırız ve hayatın akışının bir anlamı kalmaz. İnsan hikâye ve umut eden bir varlıktır.

Aşkı Nasıl Tanımlarız?

Aşk; tanımıyla, kullanım alanları farklı olan, yüzyıllardır çekim gücünü zerre yitirmemiş bir sözcüktür. En temel anlamda, bir kişinin birine ya da iki kişinin birbirine bağlanması biçiminde tarif edilebilir. Aşkın kara sevda, platonik, karşılıklı çeşitleri vardır. Herkes aşkı çok büyülü bulurken, psikologlar onun bir düşünce problemi ve duygu bozukluğu olduğunu ifade ederler. Doğa bilimciler ise, aşk diye bir şey olmadığını; bunun kimyadan ve biyolojiden mütevellit, üreme isteğine tekabül eden, hormonal bir durum olduğunu ifade ederler.

Her neye inanırsak inanalım ya da hepsine de inansak, aşk her zaman gizemini ölüm kadar koruyan işlevsel bir deneyim şeklinde kalacaktır. Burçlara göre aşk anlayışı da, bu gizemin biraz daha somuta döküldüğü bir alan yaratır.

Burçlara Göre Aşk Yorumları Nelerdir?

Çin astrolojisini, yükselen-alçalan burçları, Güneş-Ay etkisini saymazsak, temelde 12 burç olduğunu biliyoruz. Burçlara göre aşk anlayışı, bu burçlar ekseninde incelenecektir. O anlamda, sırasıyla bunları değerlendirmemiz mümkündür:

Koç Burcu:
Koç burcu tutkulu ve agresiftir. Eğlenmeyi çok sever. Onun âşık olacağı kişi, çok bakımlı olmalıdır, onun gerginliklerine, günübirlik heyecanlarına, maceracı yönüne ve kimi zaman küçük kıskançlıklarına alışmalıdır.

Boğa Burcu:
Boğa burcu cinsel uyumu çok önemser. Eğer, cinsel uyum sağladığı bir kadın varsa, ona âşık olması da olasıdır. Ama, Boğa burçları duygularını kolay kolay ifade etmezler. Onu anlamanız ve soğukluklarına biraz sabretmeniz gerekebilir.

İkizler Burcu:
Dengesiz bir burçtur. Bugün sizi tanıdığı gibi, yarın unutabilir. Onun aşkını canlı tutmak istiyorsanız, sürekli kaçmanız, bir gizem yaratmanız gerekmektedir. Ona okuduğunuz küçük, flörtöz meydan okumalar da hoşuna gidecektir. Onun hızlı temposuna ayak uydurmanız gerekebilir.

Yengeç Burcu:
Yengeç burcu aşkın burcudur. Kıskandığı, evinde vakit geçirmeyi seven, sade insanlara âşık olur. Eğer, romantik tavırlarınız varsa, onu etkilemeniz olasıdır.

Aslan Burcu:
Aslan burcu her şeyin en iyisi gibi görülmek ister. İltifata bayılır. Ona yapacağınız komplimanlar, alacağınız hediyeler, söyleyeceğiniz güzel sözler size âşık olmasını sağlar. Övgü almaya bayılır. Hele ki, onu kendi özel çevresinde, insanların yanında övdüyseniz, sizden vazgeçemez.

Başak Burcu:
Burçlara göre aşk anlayışı dediğimizde, titiz bir Başak burcundan bahsediyorsak, orada biraz durmalıyız. Başak burçları temizliğe, sakinliğe, kişisel alanların korunmasına önem verdiği için, genelde sade insanlara âşık olurlar.

Terazi Burcu:
Uyumun, zarifliğin, dengenin burcu Terazi, çok şatafatlı insanlar yerine, kendi halinde insanlardan hoşlanır. Kendisinin bakımlılığı dillere destandır. Yanında asla sinik, pespaye birini istemez. Ama, yanındaki kişinin kendi kontrolünden de çıkmasını istemez.

Akrep Burcu:
Akrep burcunun seksüel enerjisi çok yüksektir. Cinsellik onun olmazsa olmazıdır. Bu yüzden, tutku duyacağı, libidinal enerjisi yüksek, çekici insanlara âşık olma ihtimalleri yüksektir.

Yay Burcu:
Paylaşımcı ve maceracı Yay burcu,özgürlüklerin kısıtlanmasına gelemez. Kimseyi kıskanmadığı gibi, kıskanılmak ve hayatına karışılmasını da istemez. Birlikte, gezebileceği, eğlenip, kültürlenebileceği, onu anlayan ve ona saygı duyan insanlara âşık olur.

Oğlak Burcu:
Sabit fikirli Oğlak burcu, biraz huzursuz bir insandır. Bu yüzden, domine edebileceği, kontrol altına alabileceği, gösterişsiz, sakin insanlara âşık olma potansiyeli taşır. Lakin, Oğlak burcunda hafif bir kendini beğenme olduğu için, kolay kolay kimseyi beğenmeyecektir.

Kova Burcu:
Kısıtlanmaya ve sorgulanmaya gelemeyen Kova burcu, öncelikle arkadaş olacağı insanlara âşık olur. Fakat, âşık olduğunda da ondan büyük bir romantizm beklemeyin. Eğlenceli ve inatçı biri olmaktan, sizinle mesafeli şekilde ilişkisini sürdürmekten vazgeçmeyecektir.

Balık Burcu:
Balık burcu çok duygusaldır. Kendisi gibi duygusal, kıymet bilen, anılarına bağlı insanlara âşık olan Balık burçları, kimi zaman çok alıngan olurlar. Onları biraz alttan almak gerekebilir. Anlaşılmak, dinlenmek, sevilmek onlar için çok önemlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal