09.03.2024-11:09 (Son Güncelleme:09.03.2024-11:09)


1

Bir ped markası 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ithafen hazırladığı reklam filminde mimli erkek oyunculara yer vermesi ve öte yandan yanlış veri kullanmasıyla sosyal medyada topa tutuldu.



2

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların toplumsal konumu, iş dünyasındaki yeri, çalışan kadın oranı, cinsiyet eşitliği, eğitim ve bir tabu olan regl konularını gündeme taşımayı amaçlayarak ‘Kadın Demek İlerlemek Demek’ adında bir kampanya başlattı.



3

Kampanya filmi için kamera karşısına geçen ünlü isimler arasında bulunan bazı erkek oyuncular ise izleyenleri epey kızdırdı. Burak Yörük ve Kubilay Aka gibi erkek oyuncuların böylesine bir videoda yer alması sosyal medyada büyük tepki çekti.



4

Zira Burak Yörük henüz geçtiğimiz günlerde oynadığı dizide kadınları aşağılayan bir sahnesiyle eleştiri toplamıştı.



5

Öte yandan reklamda verilen verilerin yanlışlığı da ped markasını iyiden iyiyw rezil etmiş durumda. Aka, videoda, Türkiye’nin cinsiyet eşitliği konusunda 146 ülke arasında 124’üncü sırada yer aldığını söylüyor ancak bu veri 2022 yılına ait. Aynı raporun 2023 verisinde Türkiye 129’uncu sırada yer alıyor.



6

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hayata geçirilen “Kadın Demek İlerlemek Demek” kampanyasına çok sayıda ünlü isimden destek geldi. “Yüzümüz Var mı” sloganıyla objektif karşısına geçen ünlüler, kadınların toplumsal konumu hakkında dikkat çekici mesajlar verdi.



7

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hayata geçirilen “Kadın Demek İlerlemek Demek” kampanyasına çok sayıda ünlü isimden destek geldi. “Yüzümüz Var mı” sloganıyla objektif karşısına geçen ünlüler, kadınların toplumsal konumu hakkında dikkat çekici mesajlar verdi. Fakat, geçtiğimiz gün Taş Kağıt Makas dizisinde kadınları aşağılayan karakteriyle büyük tepki çeken Burak Yörük'ün şimdi de kadınlara destek için çektiği mesaj kullanıcıları kızdırdı.



8

“Türkiye’de her 10 kadından 7’si eşinden izin almadan çalışamıyor. Rakamın büyüklüğünün farkında mıyız? Kadınlar hâlâ ekonomik özgürlüklerini ele alamazken, iş hayatına aktif katılmazken; bizim hiçbir şey olmamış gibi davranmaya yüzümüz var mı? Bu konuda birlikte çalışmalıyız.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr