15.03.2022-14:16 (Son Güncelleme:15.03.2022-15:58)


1

Yeni satın alınan ürünlerin içerinden çıkan içerisinde silika jel adlı madde bulunan bu paketler nem alıcı torbalardır ve günlük hayatta birçok işe yaramaktadır.



2

Beyaz veya sarı renkte olabilen bu silika jeller kesinlikle toksik değildir. Bu yüzden de bu ürünler insan sağlığına ve aldığınız yeni ürünlere zarar vermez. Peki küçük ama oldukça faydalı mucizevi paketlerin kullanım alanları ve faydaları nelerdir?



3

Silika jel paketlerinin bir diğer kullanım alanı ise makyaj malzemeleridir. Kullanım ömürleri çok fazla olmayan pudra, allık, fondöten, far gibi kozmetik ürünlerinin nemlenip bozulmalarını engelleyen silika jeller aynı zamanda bu ürünlerin ömürlerini de uzatmaktadır.



4

Silika jel paketlerinin bir diğer kullanım alanı ise makyaj malzemeleridir. Kullanım ömürleri çok fazla olmayan pudra, allık, fondöten, far gibi kozmetik ürünlerinin nemlenip bozulmalarını engelleyen silika jeller aynı zamanda bu ürünlerin ömürlerini de uzatmaktadır. Silika jellerin en fazla kullanılması gereken bir diğer alan ise gardıroplardır. Çünkü silika jeller temiz kıyafetlerin kokularının daha uzun süre kalmasını sağlarken dolabın içerisinin nemlenmesini de engellemektedir.



5

Son olarak ise belki de silika jellerin en çok işe yaradığı yer olan suya düşen telefonların kullanılabilir hale getirmesidir. Yapmanız gereken tek şey suya düşen telefonunuzu kuruladıktan sonra bir poşete koyup içerisine de bu nem paketinden 4-5 tane koyarak ağzını kapatıp birkaç saat bekletmenizdir. Sonrasında telefonunuzun eskisi gibi çalıştığına şahit olacaksınız.



6



7



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR