24.09.2022-12:18 (Son Güncelleme:26.09.2023-13:23)


1

Bülent Ersoy kimdir?

Bülent Ersoy kimdir?

9 Haziran 1952 tarihinde, İstanbul'da doğdu. Sanat hayatına özel müzik dersleri alarak başladı. Çok küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başlayan Bülent Ersoy, İstanbul konservatuarına 2 ay devam etmiştir. Hocası Süheylâ Altmışdört Bülent Ersoy'un konservatuvara 2 ay devam ettiğini ve sonra bıraktığını açıkladı.



2

Bülent Ersoy'un hayatı film oluyor

Bülent Ersoy'un hayatı film oluyor

Snob Magazin'in haberine göre; Netflix'te yayınlanacak film için Ersoy'un sözleşme gereği konuşma yasağı da olduğu öğrenildi. Sanatçının 12 Eylül 1980 döneminde yaşadığı zorlukları da anlatacağı belgeselin çekimlerine de yakın zamanda başlanacak.



3

Kariyeri

Kariyeri

Eğitimi süresince Melahat pars ve Rıdvan Aytan gibi üstadlardan özel dersler almıştır. Konservatuardan mezun olduğunda, aldığı akademik terbiye vasıtasıyla müzikal tecrübelerini geliştirme fırsatı bulmuş ve sahneye ilk adımını 1970 yılında Fıstıkağacı, Üsküdar'da, bugün oya düğün salonu olarak bilinen, dönemin ilk aile gazinolarından birisi olan özlem aile Gazinosu'nda attı. Sunar konser bürosu-Fikret torun tarafından düzenlenen ses yarışmasına katılarak bu yarışmada birinciliği kazanarak ve 1000 lira para ödülü almıştır.



4

Diva'ya hediye!

Diva'ya hediye!

Geçtiğimiz akşam Uşak’ta sahne alan Bülent Ersoy’a Uşaklı hayranı ham altın hediye etti. Ünlü sanatçının “Hiç Ham Altın hediye almamıştım ama bu da diğerleri gibi dev kasamda yerini alacak” sözleri dikkat çekti.



5

Akabinde bu gazinoda üç ay kadar assolist olarak çalışmış, 1971 yılında ilk 45'liği "Lüzum kalmadı-neye yarar gelişin", Saner Plak'tan çıktı. Sanatçı bu 45'liğinde söz ve müziği Muzaffer Özpınar'a ait "Lüzum kalmadı" ve "Neye yarar gelişin" adlı eserleri seslendirmiştir.



6

Nasıl Popüler oldu?

Nasıl Popüler oldu?

Bülent Ersoy yasaklı olduğu yıllarda çeşitli Avrupa ülkelerinden vatandaşlık teklifi aldı. 1989 yılında Adana'da verdiği bir konser sırasında bir seyirciden gelen "Çırpınırdı Karadeniz" adlı isteği okumadığı için kurşunlanarak bir böbreğini kaybetti. 2011 yılında aşktan sabıkalı çıkartan sanatçı, halen çeşitli konserler vermektedir. Popstar Alaturka adlı şarkı yarışmasında jüri üyeliği yapmıştır.



7

2011 yılında vasiyetini hazırlayan Bülent Ersoy’un Gülşen’le ilgili sözleri tekrar gündem oldu.



8

Bir gece Gülşen’i arayan Bülent Ersoy, kendisi ölünce mezarında ünlü şarkıcının 'Aşktan Sabıkalı' parçasını okumasını istemiş.



9

Ersoy'un vasiyeti hakkında söyledikleri sosyal medyada yeniden gündem oldu.



10

Takipçilerinden Diva'ya, bu kadar da yapılmaz ayıp, ölümü şaka zanndediyorlar gibi eleştiriler geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr