Bulaşık makinesine elde yıkama deterjanı koyulur mu? Bulaşık makinesine bulaşık deterjanı koymak en kusurlu hareket olabilir! Makinenizin ömrünü bitirmeyin!

Sıvı bulaşık deterjanını bilmeden kullandığımız bazı alanlar oldukça zararlı olabilmektedir. Sıvı bulaşık deterjanını bulaşık makinesi olmak üzere belli başlı alanlarda kullanmanın zararlı oldu tespit edilmiştir. İşte sıvı bulaşık deterjanının kullanılmaması gereken alanlar…

25.07.2022-11:49 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-11:49) Bulaşık makinesine elde yıkama deterjanı koyulur mu? Bulaşık makinesine bulaşık deterjanı koymak en kusurlu hareket olabilir! Makinenizin ömrünü bitirmeyin!

Uzun yıllardır kullanılan sıvı bulaşık deterjanını  farkında olmadan kullandığımız bazı alanlar oldukça zararlı olabilmektedir. Bazı yerlerde sıvı bulaşık deterjanının kullanılmaması gerektiği söylenirken bu olanların neler olduğu da merak ediliyor. İşte sıvı bulaşık deterjanının kullanılmaması gereken alanlar… 

Sıvı bulaşık deterjanı hangi alanlarda kullanılmamalıdır?

Sıvı bulaşık deterjanından bazı yerlerde kullanılması doğru değildir. Sıvı bulaşık deterjanını kullanmamız gereken alanlar şu şekildedir: 

Bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi

Elde yıkarken kullandığımız sıvı bulaşık deterjanı bulaşık makinesinde kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. Aynı işlevi gördüğü düşünürse de çamaşır makinesi ya da bulaşık makinesi içerisine sıvı deterjan koyulmamalıdır. 

Bulaşık Deterjanı Nerelerde Kullanılmaz

İpek

Yemek yerken ya da yemek yaparken kıyafetlerimiz üzerine de yemek sıçraya bilmektedir. Yemek yağını kumaşa işlememesi için leke üzerine bulaşık deterjanı uygulaması yapılmaktadır. Ancak bu uygulamanın ipek kumaşlar için çok da doğru bir yöntem olduğu söylenemez. İpek içerisinde protein bal bu bileşenlerin olması nedeniyle temizlerken sert veya güçlü deterjanların kullanılması doğru değildir. 

Deri

Bulaşık deterjanı içerisinde bulunan yumuşatıcılar deri üzerinde çatlamalara neden olabilmektedir. Bu nedenle deri olan ayakkabı, çanta, mobilya ya da araba koltuklarınızı bulaşık deterjanı ile silmemeniz  gerekir.

Parke zeminler

Ev içerisinde bulunan ahşap zeminler yanlış temizlik yöntemleri ile çizilebilir ya da zarar görebilir. Parke zemin üzerine bulaşık deterjanı kesinlikle kullanılmamalıdır. Bulaşık deterjanı parkeye zarar verirken parke yüzde inen kayganlaşmasına neden olmaktadır. 

Döküm tencere

Döküm tencere içerisinde ne kadar yağ olursa yemek de o kadar lezzetli olacaktır. Döküm tencere ve tavaları bulaşık sabunu ile yıkamak doğru değildir.

Bulaşık Deterjanı Yanlış Kullanmak

Otomobil 

Otomotiv boyası elementleri, yol tuzuna, böceklere ve diğer yol tehlikelerine dayanacak kadar sert olabilmektedir. Ancak bulaşık deterjanı ile yıkanması durumunda üzerindeki cilaya kalıcı olarak zarar verilir. 

Kahve makineleri

Kahve makinesi üzerinde kalan kalıntılarını temizlemek için bulaşık deterjanı kullanılmaktadır. Ancak bulaşık deterjanının durulanması tam olmaması nedeniyle sağlık açısından zararlıdır. Kahve makinalarını temizlemek için bulaşık deterjanı yerine beyaz sirke kullanabilirsiniz. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal