Buket Öğretmen Protez Bacaklarıyla Öğrencilerine Koştu!

Bedensel engelli İngilizce öğretmeni 35 yaşındaki Buket Durmuş, girdiği zorlu protez ameliyatına rağmen görev aşkı onu motive etti.

04.02.2020-18:30 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-18:25) Buket Öğretmen Protez Bacaklarıyla Öğrencilerine Koştu!

Kayseri'nin Develi ilçesinde görev alan doğuştan bedensel engeli olan İngilizce öğretmeni Buket Durmuş, protez bacaklarına kavuştuğu ameliyatından hemen sonra öğrencilerine adeta koştu.

Kaval kemikleri ve parmakları eksik olarak dünyaya gelen, ayaklarını yerde sürükleyerek güçlükle adım atabilen ve bu nedenle ağrıları olan 35 yaşındaki Buket Durmuş, yaklaşık 7 ay önce Adana'da özel bir hastanede yapılan ameliyatla protez bacaklarına kavuştu.

Tedavi sürecini tamamlayan ve protez bacakları sayesinde rahatlıkla yürüyebilen Durmuş, uzun bir aradan sonra ilk kez, görev yaptığı Develi İMKB Fen Lisesi'ne geldi. Okulun bahçesinde öğrencileri tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılanan Durmuş, eğitim-öğretim yılının ikinci yarısının ilk gününde öğrencileriyle yeniden buluştu.

Yaklaşık 7 ay sonra ders anlatmak için girdiği sınıfında öğrencilerinin kendisi için hazırladığı slayt gösterisini izleyen ve hediyesini alan Durmuş, masasına konulan çiçeklerle de büyük mutluluk yaşadı.

"HAYATIMIN EN CESUR KARARI"

Okul koridorlarında "yeni adımlarıyla" yürüyen Durmuş, hayatında hiç bu kadar heyecanlı olmadığını anlatarak, öğrencilerine teşekkür etti.

Durmuş, ameliyat kararı alırken ailesine ve öğrencilerine danıştığını belirterek, "Ayaklarımın ağrıması nedeniyle ameliyatı düşünmeye başladım. Son bir yılda da çeşitli hocalarımıza danıştım ve diz altından ayaklarımın kesilmesinin benim için iyi bir tedavi yöntemi olduğuna karar verildi. Hayatımın en cesur kararını vererek bu ameliyatı oldum" dedi.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal