10.05.2021-15:05 (Son Güncelleme:02.07.2022-15:36)


1

Kimdir?

Kimdir?

1 Ocak 1985 tarihinde dünyaya gelen Buket Aydın, Bursalıdır. İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü burslu olarak bitiren başarılı sunucu Buket Aydın, Atilla İlhan'ın şiirleri üzerine de 2009 yılında Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır.



2

Spikerliğe ne zaman başladı?

Spikerliğe ne zaman başladı?

Kadıköy’de bulunan Kuşdili Spikerlik ve Sunuculuk Kursu'nda eğitim alan başarılı sunucu Buket Aydın, bir sene süresince bir radyoda haber spikerliği görevinde bulundu. Radyo'dan Kanaltürk'e geçiş yapan Buket Aydın, ilk televizyon tecrübesini ise bu kanalda yaşadı. Kanaltürk'te spor bülteni ve hafta sonu ana haber bülteni sunuculuğu görevinde bulunan güzel sunucu Aydın, Kanaltürk'ten de TRT Türk kanalına geçti.



3

NTV'ye ne zaman geçti?

NTV'ye ne zaman geçti?

TRT Türk ekranlarında program sunuculuğu yapmaya başlayan Buket Aydın, 2011 yılında NTV ekranlarına transfer oldu. NTV'de haber bülteni sunduktan bir süre sonra "NTV Gece Bülteni Kuşağı'nda" moderatörlük görevinde bulundu.



4

KANAL D'ye ne zaman geçti?

 KANAL D'ye ne zaman geçti?

2018 senesinin Mayıs ayında Kanal D'ye geçiş yaparak burada Ana Haber Bülteni'ni sunma görevine başlamıştır. Aynı zamanda 2018'den 2019'a kadar Demirören Medya'nın diğer bir kanalı olan CNN Türk ekranlarında 40 adlı programının sunuculuğunu görevinde bulunmuştur. 2019 senesinin Ocak ayında Kanal D Haber Dairesi Başkanlığı görevine atanmıştır.



5

9 Mayıs 2020 tarihi itibari ile Kanal D, CNN Türk ve Demirören Medya Grubu'nda üstlendiği görevlerden ayrıldığını ifade etmiştir. 11 Ocak 2021 tarihinde Haber Global ile anlaşan başarılı ve güzel sunucu Buket Aydın, kanalda "Buket Aydın ile Koltuk" programının sunuculuğunu halen devam etmektedir. Aydın, aynı zamanda Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim görevlisidir.



6

Evli mi?

Evli mi?

2013 yılında iş adamı Erce Baykal ile evlenmiştir. 13 Mayıs 2020 tarihinde, eşi Baykal'dan tek celsede boşanmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr