Bugünden itibaren geçerli: VATANDAŞ EYVAH DİYECEK! Faturalara %65 ek zam yapıldı

2024 yılının Nisan ayının ilk haftalarında vatandaşların tadını kaçıracak haber verildi. BTK mobil iletişim ücretlerine toplamda %65 ek zam yaptığını ve tarifenin bugün itibariyle güncelleneceğini paylaştı.

03.04.2024-09:36 - (Son Güncelleme: 03.04.2024-09:50) Bugünden itibaren geçerli: VATANDAŞ EYVAH DİYECEK! Faturalara %65 ek zam yapıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından vatandaşlara yeni bir zam haberi daha duyuruldu. Mobil iletişim ücretlerine yönelik yapılan zam kararı kesin olarak açıklandı. Dün itibariyle açıklanmış olan karar, 3 Nisan 2024 yani bugün itibariyle yürürlüğe girecek. Her yıl Nisan ve Ekim ayları içerisinde güncellenen “mobil haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesi” cetveli bu defa %65 zamlı olarak açıklandı. Nisan 2024 tarihi itibariyle yapılan güncelleme, bir sonraki zam Ekim ayı içerisinde yapılacak. Yeni yapılan zamla mobil hizmetlerinde ödenecek ücretlerde ciddi oranda artış söz konusu.

Bugünden itibaren geçerli: VATANDAŞ EYVAH DİYECEK! Faturalara %65 ek zam yapıldı

%28 zammın üzerine %65 zam eklendi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından duyurulan yeni mobil haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesi tablosuna göre, mobil iletişim ücretlerine yönelik yapılan zam yıllık olarak %65’e ulaştı. 2023 yıllarında Ekim ayında açıklanan tarifelere kıyasla %28’lik bir artış söz konusu oldu.

Tarifeye abonelik yapmamış olanlar etkilenecek

BTK tarafından yapılan zamdan faturalı ya da faturasız bir tarifeye sahip olanlar etkileniyor. Tarifeye abone olmamış olan kişiler ise arama ve kısa mesaj gönderme gibi işlemler için tekrardan tarife üzerinden ücretlendirmeye tabi tutuluyorlar. Bu yeni alınan zam kararıyla beraber mobil iletişim hizmetlerinin maliyetinin büyük oranda arttığını dile getiren vatandaşlar, iletişime yönelik harcamalarını tekrardan gözden geçirmek zorunluluğunu yaşayabilirler.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal