Bugün iftarda ne pişirsem, ne yemek yapsam? Ramazan 21. gün iftar menüsü

Ramazan ayının 21. gününün iftar menüsü hazırlamak isteyen ev hanımları internet üzerinden en güzel yemek tariflerini öğrenmeye çalışıyor. Peki Bugün iftarda ne pişirsem, ne yemek yapsam? Sorunun yanıtı haberimizde...

22.04.2022-16:52 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-16:52) Bugün iftarda ne pişirsem, ne yemek yapsam? Ramazan 21. gün iftar menüsü

Ramazan ayının 3. haftası bugün itibariyle geride kaldı. İftar sofralarını zenginleştirmek isteyen ev hanımları sofralarına hangi yemekleri koyacağına karar vermek için arama motorlarına yöneldi. Bugün iftarda ne pişirsem, ne yemek yapsam? sorusunu sıklıkla düşünürken bizler de Ramazan ayının 21. gününün iftar menüsünü hazırladık.

Bugün iftarda ne pişirsem, ne yemek yapsam?

Ramazan ayının 21. gününde sofralarınıza koyabileceğiniz iftar menüsünde yer alan yemeklerin malzemeleri ve tarifleri şu şekilde:

bugün iftarda ne pişirsem

Brokoli Çorbası

Malzemeleri

Yarım kilo brokoli

Sıvı yağ

1 adet soğan

1 yemek kaşığı un

1 adet havuç

1 adet patates

3 bardak su

Tarifi

Soğan unla beraber kavurulur. Sonrasında küp küp doğranan havuç, patates ve brokoli tenceye ilave edilir. Sonrasında suyun ilave edilmesiyle birlikte çorba kaynamaya bırakılır.

Kilis tava

Malzemeleri

500 gram orta yağlı kıyma

1 adet soğan

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

2 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

1 adet patates

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz biber

Tuz

1 tatlı kaşığı kekik

Üzeri için;

2 adet domates

2 adet yeşil biber

Üzeri sos için;

2 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı su

Tarifi

Yağlanan fırın tepsisinin üzerine ince kesilmiş patates yayılır. Sonrasında patatesin üzerine kıyma harcı yayılır. Kıyma harcının yayılmasının ardından üzerine domates ve biber dilimleri eklenerek süsleme yapılır. Tepsiye 1 çay bardağı su eklenir ve 250 derecelik fırında pişmeye bırakılır.

Mercimek mantısı

Malzemeleri

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 çay bardağı köftelik bulgur (kısırlık)

3 su bardağı su

Tuz

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yarım tatlı kaşığı zerdeçal

Yoğurtlu sosu için:

1 su bardağı yoğurt

2 diş sarımsak (rendelenmiş)

Tuz

Salçalı sosu için:

Zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Tarifi

Kırmızı mercimek iyice yıkandıktan sonra bir tencereye dökülür. Üzerine 3 su bardağı su ilave edilir ve haşlamaya bırakılır. Üzerine bulgur ve baharatların ilave edilmesinin ardından kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Harcın koyulaşmasının ardından tencereden parçalar alınır ve top şekli verilir. Servis tabağına dizilen bu topların üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sosu dökülür.

Gül tatlısı

Malzemeleri

1 su bardağı irmik

150 tereyağ veya margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

4.5 su bardağı un

1 parçası için

1 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için;

3 su bardağı su

2.5 su bardağı toz şeker

Tarifi

Tatlının şerbeti için şekerli su tencereye ilave edilir. 15 dakika kadar kaynatılmasının ardından içerisine 2-3 damla limon sıkılır ve ocağın altı kapatılır. Oda ısısında bekletilen katı yağı yoğurma kabına alınır ve yoğurt, sıvı yağ, irmik kabartma tozu, vanilya ve un ilave edilir. Bu malzemelerin yoğurulmasıyla birlikte elde edilen hamur ikiye bölünür. Bir kısmına bir yemek kaşığı kakao ilave edilir ve yoğurulur. Her iki hamur da merdaneyle açılır ve açılmasıyla beraber hamur bir çay bardağı yardımıyla kesilir.

Kesilmeyen hamur parçalarının yuvarlak kısmı ortaya çıkarılır ve tekrar bardakla kesilir. Rulo olarak sarılan hamurlar kesilir ve tepsiye dizilir. Tepsiye dizilen hamurların ortalarına ceviz, fındık, fıstık tarzında malzemeler eklenebilir. 170 derecede pişen hamurların üzerine ılık şerbet dökülür. On dakika boyunca üzeri kapatılarak bekletilir. Ardından da servis edilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal